Grindeanu cere amânarea alegerilor locale

0

Sorin Grindeanu, fostul premier al României, a postat un mesaj pe Facebook prin care îi cere preşedintelui „să își asume rolul constituțional” și să decidă dacă alegerile locale pot fi organizate în 27 septembrie. Mesajul politicianului vine în contextul în care Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea privind organziarea scrutinului electoral în luna septembrie.

„Hotărâți-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare și atunci gata cu alegerile, ori nu e așa grav și atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu „e doar puțin COVID şi putem face alegeri” nu există”, susţine fostul premier.

Sorin Grindeanu cosideră că în această perioadă partidele politice se pregătesc pentru alegerile locale, însă priorităţile sunt cu totul şi cu totul altele.

„Toate partidele politice, nu doar PNL și PSD, își calibrează deja acțiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că prioritățile sunt altele. Criza sanitară e profundă și, la fel de grav, se prefigurează și o criză economică de proporții. E limpede că – și toate informațiile converg spre această idee – România va atinge un deficit uriaș, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiții, prioritățile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică. Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații”, scrie Grindeanu.

Politicianul susţine că alegerile locale ar trebui organizate după ce sunt rezolvate criza sanitară şi criza economică, deoarece acestea pot avea efecte extrem de periculoase asupra populaţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.