Avertisment dur al BNR: Programul „Noua Casă” va duce la „explozia” prețurilor la locuințe!

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului  Băncii Naţională a României, a vorbit despre modificările aduse programului Prima casă, care devine Noua casă. Una dintre ele se referă la majorarea plafonului la creditele folosite pentru achiziţia de locuinţe noi, de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro.

„Dublarea de la 70.000 la 140.000 de euro ar putea să aducă o schimbare pe piaţa imobiliară și să vedem o scumpire a caselor. Asta nu ar fi un lucru bun, chiar dacă, pe de altă parte, se face un lucru bun, că vine un program în ajutorul dezvoltatorilor”, a spus Adrian Vasilescu la Antena 3.

„Este nevoie să ajungă oamenii în case noi. Este nevoie de dezvoltatori de case noi. Dacă ei sunt sprijiniţi, nu este nicio problemă. Dar să fie sprijiniţi şi cei care cumpără casele”, a mai spus consilierul guvernatorului BNR.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a anunțat săptămâna trecută că plafonul programului „Noua casă”, fost „Prima casă”, va crește de la 70.000 de euro la 140.000 de euro, iar garanțiile oferite de stat vor acoperi 80% din credit, față de 50%, cât era până acum. Avansul ar urma să fie menținut la 5%.

Citește și
1 Comentariu
  1. anonim spune

    numai guvernu orban umfla cifrele covid o mare minciun cu covid asta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.