Vaccinul împotriva COVID-19, găsit de cercetătorii ruși?

Rusia intenţionează să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru coronavirus. Etapa preliminară a testelor clinice a fost finalizată, iar conform cercetătorilor vaccinul este sigur şi induce o reacţie imună.

Administraţia de la Moscova doreşte să producă în acest an pe plan intern 30 de milioane de doze ale vaccinului experimental, iar alte 170 de milioane ar putea fi fabricate în străinătate, potrivit Mediafax.

Prima etapă a testelor clinice, finalizată recent, a durat o lună şi au fost implicate 38 de persoane. Cercetătorii ruşi au stabilit faptul că vaccinul este sigur şi induce o reacţie imună, deşi forţa imunităţii nu este clară încă.

O etapă mai amplă a testelor clinice va începe în august, urmând să fie implicate câteva mii de oameni, a declarat Kirill Dmitriev, directorul Fondului rus de Investiţii Directe, o entitate care s-a implicat în stimularea companiilor ruse să dezvolte soluţii anticoronavirus.

„Pe baza rezultatelor actuale, credem că vaccinul va fi aprobat în Rusia în august şi în alte ţări în septembrie, este posibil să devină primul vaccin aprobat din lume”, a precizat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.