Premierul Orban, anunțul așteptat de milioane de români: PNL va crește pensiile și alocațiile!

0

Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că PNL va creşte pensiile şi alocaţiile, dar numai cu acel procent pe care îl va permite realitatea economică.

Ludovic Orban a spus că Guvernul va veni, în maxim 2 săptămâni, cu un act normativ prin care va arăta cu ce procent vor crește alocațiile şi pensiile.

„Va trebui să adoptăm un act normativ în maxim 2 săptămâni. Sigur că ne dorim să crește alocațiile, dar vom crește în funcție de finanțele de care dispunem.

Din 2007-2008, mai mult PSD a fost la guvernare, mai mult FSN, adică sateliții rupți din acel partid. Majorările de alocații s-au făcut la propunerea PNL, în general. În 2019 au fost dublate alocațiile, la inițiativa PNL. Tot în 2019, PSD a mai dublat încă o dată alocațiile, ori nu se poate să faci o asemenea disproporție.

FSN a venit la finele anului 2019 și a mai dublat încă o dată alocațiile, fără să asigure finanțarea alocațiilor (…) Oamenii vor vedea că cei de la PSD mint în momentul în care vor vedea că PNL va crește și pensiile și alocațiile, dar le vom crește cu cât permite realitatea economică.

Eu sunt un om sincer și vă spun adevărul: criza economică provocată de Covid nu ne-a prins într-un moment foarte fericit. Ne-a prins cu un deficit economic cronic, cu o balanță comercială făcută praf de PSD. Au crescut din burtă cheltuielile, fără să aibă niciun fel de interes față de interes față de efectele economice.

Nu mă tem de o moțiune de cenzură, am conștiința împăcată, dar ultima formațiune care are căderea morală să introducă moțiune de cenzură este tocmai PSD-ul.”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.