Restricțiile anti-COVID generează proteste ample în Israel

Share:

Proteste de amploare au avut loc sâmbătă seara în Israel. Mii de oameni au ieşit în stradă la Ierusalim şi Tel Aviv pentru a denunţa corupţia şi modul în care autorităţile gestionează pandemia de COVID-19. Manifestanţii au mers şi la reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu căruia i-au cerut demisia.

Nemulţumirea populară s-a intensificat în ultimele zile în Israel, pe fondul noilor restricţii impuse de autorităţi din cauza noului val de COVID-19. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece pandemia a afectat economia. Protestatarii acuză Guvernul israelian că este „deconectat” de la realitate, notează agenţia AFP.

O primă adunare a avut loc la Ierusalim în faţa reşedinţei premierul israelian Benjamin Netanyahu. Protestatarii au cerut demisia şefului Executivului. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranţii.

„Democraţie”, „mincinos” şi „manipulator” sunt câteva dintre mesajele afişate pe pancartele purtate de cele câteva sute de manifestanţi.

Mii de oameni au ieşit în stradă în centrul oraşului Tel Aviv pentru a protesta faţă de modul în care este gestionată criza sanitară şi economică, la doar o zi de la intrarea în vigoare a noilor restricţii menită să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Pentru „a evita izolarea generală din cauza creşterii puternice a morbidităţii legate de coronavirus”, autorităţile au anunţat vineri că majoritatea magazinelor neesenţiale şi locurilor publice vor fi închise în weekend până la noi ordine, după ce la începutul lui iulie au fost introduse deja alte restricţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.