Candidatul liberal la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, acuză: „USR nu-și dorește o colaborare cu PNL la nivelul Capitalei!”

0

Viceprimarul liberal al sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a criticat, în cadrul unei intervenții la Antena 3, duplicitatea liderilor USR care susțin, la nivel declarativ, că își doresc o colaborare cu PNL în București.

„USR nu-și dorește o colaborare reală cu PNL la nivelul Capitalei, mai ales că de peste o săptămână ei și-au lansat candidații la Primăriile de sector. Ba mai mult, ei atacă și jignesc candidații liberali de la sectoare. Nu poți să spui că îți dorești o colaborare cu PNL, în București, când tu, ca partid, îți anunți candidații și, mai apoi, îi ataci, cu lucruri închipuite, pe cei cu care susții că vrei să fii partener””, a precizat Dan Cristian Popescu. Potrivit viceprimarului sectorului 2, ar fi mult mai corect ca USR care au consilieri în toate primăriile de sector, inclusiv în Primăria Generală, să prezinte, concret, ce au realizat, în fiecare sector, pentru locuitorii Bucureștiului.

„Spre exemplu, la sectorul 2 consilierii USR nu au avut niciun fel de proiect propus în Consiliu, ba mai mult au boicotat și au adus jigniri nu numai mie, dar și colegilor consilieri din sectorul 2 . Au votat împreună cu cei de la PSD împotriva proiectelor depuse de mine”, a punctat Dan Cristian Popescu.

Referindu-se la atacurile repetate ale USR la adresa Guvernului Orban și PNL, Dan Cristian Popescu susține că USR are același tip de abordare de patru ani, în sensul în care pe de o parte spun că doresc colaborarea cu liberalii, pe de o altă parte critică acțiunile Guvernului Orban.

“Să ne aducem aminte, cum în noiembrie anul trecut, când PNL și Guvernul Orban și-au asumat responsabilitatea guvernării, după dezastrul lăsat de PSD, liderii USR au fugit de orice responsabilitate. Mai mult, în 2016 când am format Consiliul Local al Sectorului 2, le-am oferit funcția de viceprimar. Au refuzat-o, dar au refuzat să susțină și proiectele PNL. Singura politică pe care o promovează USR este critica. Pe acest palier avem însă mass-media, ONG-urile, societatea civilă, care pot semnala abuzuri, pot emite opinii în privința unui proiect sau al altuia.Ca politicieni, cei de la USR trebuie să conștientizeze că nu este suficient să critici, să boicotezi și să nu aduci, în schimb, nimic constructiv. USR trebuie să iasă din logica asta, falimentară, de ONG și să intre în logica de partid politic”, a acuzat candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

Nu în ultimul rând, Popescu a precizat că relația sa cu conducerea PNL este foarte bună, mai mult el demontând, încă o dată, diversiunile potrivit cărora nu ar mai fi candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

“Eu sunt candidatul PNL la Primăria Sectorului 2 și voi și câștiga, conform sondajelor de opinie. Sunt, este adevărat, și sondaje care arată că pot câștiga și ca independent. Mă bucură, însă, faptul că oamenii din sectorul 2 îmi apreciază munca chiar și în condițiile în care, se știe, că un viceprimar nu are pârghiile unui primar”, a conchis Dan Cristian Popescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.