Liderul PMP, Eugen Tomac: „Europa a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză”

0

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, salută acordul istoric încheiat între statele membre ale UE privind pachetul de recuperare și bugetul european.

“Moment hotărâtor pentru Europa. Statele membre ale UE au ajuns la un acord istoric privind pachetul de recuperare și bugetul european.

Au fost negocieri dure, au existat dezacorduri majore, însă după cel mai lung summit de vară al Uniunii, 1.824 miliarde de euro vor fi direcționați spre ajutorarea statelor lovite puternic de această pandemie. Pachetul include un fond de redresare de 750 de miliarde, acordate sub formă de credite și împrumuturi, iar 1.074 miliarde de euro – cadrul financiar multianual pentru următorii 7 ani. Dintre aceștia, 79,9 miliarde de euro vor reveni României, bani pe care sper să îi valorificăm în totalitate.

Cooperarea în astfel de momente dificile este esențială, iar Europa a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză”, a precizat pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.