Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, pune „punctul pe i”: Linia de metrou spre Otopeni nu va fi gata în 2023!

0

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, susţine că linia de metrou care urmează să lege Bucureştiul de Aeroportul Internaţional Otopeni nu va fi gata în 2023, în condiţiile în care lucrarea se află la stadiul de proiect, deşi UE a pus banii la dispoziţie.

„Deşi Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziţie banii, linia de metrou spre aeroport din Capitală este în continuare doar un proiect. Lucrările urmau să înceapă în a doua parte a anului trecut, după ce Comisia aprobase, în februarie 2019, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru construirea unei secţiuni de 6 km din totalul de 14 km ai magistralei M6. (…) Întârzierea începerii lucrărilor va însemna întârzierea finalizării proiectului. Prin urmare, nu vom avea metrou spre Otopeni în vara lui 2023 şi, probabil, nici prea curând după această dată”, a scris Tomac, miercuri, pe Facebook.

Eugen Tomac a precizat că s-a adresat comisarului european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, care i-a dat un răspuns „lămuritor”: „Achiziţia de terenuri nu este încheiată. Contractul de proiectare şi construcţie cuprins între staţiile 1 Mai şi Tokyo: în curs de desfăşurare a procedurii de achiziţii publice. Contractul de proiectare şi construcţie a staţiei Tokyo în direcţia Otopeni: în curs de examinare de către autoritatea contractant”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.