Reîncepe anul școlar pe 15 septembrie? Ministrul Anisie prezintă cele trei scenarii luate în calcul!

Share:

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat în direct la Romania TV faptul că există trei scenarii pentru revenirea la cursuri a elevilor din România. Dintre acestea, cel mai nefericit ar fi ca elevii să înceapă noul an şcolar de acasă.

„În cadrul ministerului este un grup de lucru împreună cu sindacatele cu elevii. Astăzi ama vut o întâlnire pentru a sublinia care sunt cele trei scenarii pe care ministerul le va prezenta. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire şi cu Ministerul Educaţiei” , susţine ministrul Educaţiei.

„Acest scenariu este cel mai puţin probabil, însă este luat în calcul cu respectarea unor măsuri împotriva coronavirusului. De asemenea, scenariul acela hibrid este unul în care unii elevi vor fi la cursuri, iar alţii vor fi în spaţiul de acasă. Vor veni prin rotaţie, dar acest lucru se va stabili când situaţia epidemiologică va permite acest scenariu. Cel de-al treilea este cel mai nefericit pentru sistemul educaţional, acela în care vom continua învăţarea de acasă. Reprezentanţii elevilor şi părinţilor au solicitat să revină la şcoală” , susţine Monica Anisie.

„La grupul de lucru am concluzionat că este mult mai important să ne gândim la siguranţa copiilor şi cadrelor medicale. Nu putem lua decizii până când situaţia epidemiologică nu va permite revenirea la şcoală. Cu toţii au fost de acord că trebuie să ne gândim la singuranţa copiilor” , a continuat ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.