Nicușor Dan vrea alegeri locale desfășurate în două zile

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, susţine organizarea alegerilor locale, iar votul să fie exercitat pe parcursul a două sau trei zile pentru a fi evitată aglomeraţia din secţiile de votare.

„Discuţia a început la Curtea Constituţională, când s-a zis că Parlamentul stabileşte în situaţia aceasta desfăşurarea alegerilor. Discuţia aceasta a avut loc deja în momentul în care s-a votat legea cu alegerile în data de 27 septembrie, într-o singură zi. De atunci epidemia a mai evoluat, așa încât cred că toată lumea trebuie să reconsidere. Două sau trei zile ar fi o soluţie fericită, pentru că aglomeraţia e de două sau de trei ori mai mică, logic”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, la postul B1 Tv, citat de G4media.

De asemenea, senatorul USR Florina Presadă a depus, vineri, la Senat, o iniţiativă legislativă ce prevede organizarea alegerilor locale pe parcursul a două zile pentru a da posibilitatea cât mai multor cetăţeni să voteze, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit iniţiativei USR, alegerile ar trebui să aibă loc sâmbătă, 26 septembrie, şi duminică, 27 septembrie, votarea urmând să înceapă la ora 7:00 şi să se încheie la 21:00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.