Situație șocantă la Spitalul Județean din Ploiești. Pacienți COVID-19, ținuți pe holurile spitalului!

0

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Judeţean din Ploieşti nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. 

Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă. Scene asemănătoare au avut loc în Spania și în Italia când aceste țări atingeau vârful de infectări.Unii dintre pacienţi așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi două zile. Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor, potrivit Digi24.

„Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădea. Aici ar trebui să dorm cu capul, se cunoaște scândura, aici o altă scândură. Totul deplorabil! Faianța pică de pe pereți, aici este deja picată, aici ar trebui să dorm eu și în punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”, este mărturia unei paciente care a așteptat câteva ore pe scaun la UPU Ploiești pentru a primi rezultatul testului de coronavirus.

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtpomatgologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat Violeta Tănase, UPU Ploiești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.