Alocatiile pentru copii vor creste cu un procent intre 10 si 20 la suta!

0

Guvernul urmează să anunţe săptămâna aceasta cu cât va creşte alocaţiile pentru copii. Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că alocaţiile vor fi majorate „la un nivel aşteptat într-o perioadă de criză”, iar pe masa Executivului există mai multe scenarii cu privire la o creştere etapizată a alocaţiilor.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să prezinte actul normativ referitor la majorarea alocaţiilor şi pensiilor în zilele următoare.

„Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Evident, analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont când luăm o măsură şi de cealaltă măsură”, a declarat Ludovic Orban.

Majorarea alocaţiilor va fi anul acesta de 10-20 la sută, susţin surse guvernamentale, citate de Digi24. Acest lucru contravine însă legii ce prevede dublarea alocaţiilor, precum şi deciziei Curţii Constituţionale care a hotărât că o amânare a majorării este neconstituţională.

Astfel, dublarea alocaţiilor ar putea fi realizată în etape. Un prim scenariu prevede o creştere de 10-20 la sută. Restul sumei, până la dublare, ar urma să fie alocată în aproape doi până la cinci ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.