Ministrul Citu il „pune la punct„ pe Ciolacu: „Pentru pesedisti, alegerile sunt mai mult despre finanțarea alegerilor. Pentru că acolo se finanțează baronii locali!„

Share:

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, l-a acuzat, luni seară, pe liderul PSD Marcel Ciolacu, de faptul că el și partidul nu sunt interesați decât de jaful banului public. Ministrul liberal chiar l-a ironizat pe social-democrat, afirmând că moțiunea de cenzură cu care amenință social-democrații n-ar fi decât o formă de șantaj politic.

„Planul PSD e simplu, aruncă țara în aer doar pentru a câștiga câteva voturi. Tot ce au făcut din momentul în care am preluat guvernarea, cu proiecte de lege, cum e dublarea alocațiilor, nu au votat prelungirea stării de urgență, nu au votat prelungirea stării de alertă, acum avem discuțiile despre purtatul măștii, știți foarte bine cum Ciolacu era în Parlament fără mască în timp ce toată lumea purta mască. Tot ceea ce au făcut a fost să instige la nesupunere, la nerespectarea legii, la a arunca tot felul de mesaje alarmiste, dar cred că, până la urmă, scopul PSD este jaful banului public.

Dacă mâine i-aș spune lui Marcel Ciolacu “Lăsăm 5 companii, îți lăsăm manageriatul”, n-ar mai depune nici moțiune de cenzură , nu ar mai face nimic, a afirmat Cîțu la „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

„Vor să mențină controlul asupra companiilor de stat unde își puseseră oameni și vor să căpușeze. Pentru ei, alegerile sunt mai mult despre finanțarea alegerilor. Pentru că acolo se finanțează baronii locali și așa mai departe”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor Publice a mai anunțat că cele 80 de miliarde de la Uniunea Europeană nu sunt menite pentru pensii și salarii, ci pentru investiții.

“Acești bani (de la Uniunea Europeană –n.r.) nu sunt pentru pensii și salarii. Investițiile le treccem pe fonduri europene și cheltuielile curente rămâne pe bugetul României. E și o strategie de sustenabilitate. Până acum, PSD a transferat investițiile pe buget dintr-un motiv simplu: așa puteau să fure bani. Am oprit anul acesta acest lucru, investițiile se fac din fonduri europene, cheltuielile pe buget. Așa am oprit jaful banului public”, a spus ministrul Finanțelor Publice.

Nu in ultimul rand, Florin Cîțu, a precizat, cu referire la declarația fostului premier Mihai Tudose potrivit căruia Robert Negoiță va “rămâne fără ceas după ce va sta la masă cu Victor Ponta” că ar trebui să-I credem pe cuvânt.

“Ei se cunosc cel mai bine în PSD, se știu foarte bine și ar trebui să-i credem când vorbesc așa. PSD pentru mine nu înseamnă nimic, acum PSD e disperat, a primit o lovitură dură după succesul de la Bruxelles al președintelui cu cele 80 de miliarde de la Uniunea Europeană și mă aștept la PSD să facă orice să mai câștige câteva voturi.

Pe ei îi interesează doar să câștige voturi, de la PSD mă aștept la orice în perioada viitoare, chiar să arunce în aer stabilitatea țării cu o moțiune de cenzură”, a declarat Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.