Vaccinul impotriva COVID-19, disponibil pana la finele lui 2020

Vaccinul pentru noul coronavirus, realizat de compania Moderna, ar putea fi disponibil pentru folosire pe scară largă până la sfârşitul anului. Oficialii companiei americane au anunţat luni începerea fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de persoane pentru a demonstra siguranţa şi eficienţa produsului biologic. Acesta este ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

În urma anunţului, acţiunile Moderna au crescut cu 7,5 la sută, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Compania Moderna a primit aproape un miliard de dolari din partea Guvernului SUA, cu toată că nu a mai lansat vreun vaccin pe piaţă. Autorităţile americane contribuie la finanţarea activităţilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, în cadrul programului Operation Warp Speed.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diferite faze de dezvoltare, însă doar 24 sunt pregătite pentru testarea pe oameni.

Potrivit sursei citate, Pfizer şi Johnson & Johnson lansează luna aceasta studii clinice în faze avansate pentru vaccinurile lor pentru Covid-19. De asemenea, AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice a vaccinului său dezvoltat în colaborare cu cercetătorii Universităţii Oxford.

„Să avem un vaccin sigur şi eficace distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv ambiţios, dar este obiectivul corect pentru poporul american”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH), Francis Collins.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.