“Coridor verde pentru industrie” între Italia si România

Poziția fermă a preşedintelui Confindustria România, Giulio Bertola, referitoare la obligația de a intra în carantină pentru persoanele ce ajung în Italia, provenind din România şi din Bulgaria, şi propunerea de a realiza urgent un “coridor verde pentru industrie” între Italia şi cele două țări, pentru a asigura mobilitatea antreprenorilor, managerilor şi a personalului tehnic, au ajuns la destinație, direct în atenția ministrului sănătății din Italia, Roberto Speranza. Atenția obținută se datorează şi Confindustria Italia, care a activat imediat, pe lângă un “task force coronavirus”, şi Biroul de Relații Instituționale, care a intrat de îndată în legătură directă cu cabinetul ministrului sănătății. O problemă care iată, a fost resimțită şi în Italia, din partea unor importante asociații teritoriale ale Confindustria.

De asemenea, scrisoarea adresată ministrului sănătății italian, Roberto Speranza, a fost preluată de presa italiană şi de cea internațională în limba engleză, devenind un subiect de interes major în întreg mediul de afaceri italian.

În acelaşi timp, a fost activat un canal operațional intern, pentru a permite consultarea pe această temă între Confindustria România, Confindustria şi instituțiile italiene implicate. “Reacția imediată şi susținerea importantă pe care Confindustria România le-a obținut din partea Confindustria în Italia demonstrează importanța sistemului confindustrial în lume. O rețea de structuri, consolidate, cu autoritate şi sensibile, care intervin rapid pentru a aborda probleme deseori de importanță vitală pentru firmele asociate. În momente precum acesta, de pandemie, protejarea sănătății publice, protecția sanitară a persoanei trebuie să fie mereu pe primul loc. în  acest caz, este necesar şi de asemenea responsabil, să încercăm să găsim soluții comune, împărtăşite de diferiții actori importanți la nivel de țară, care să permită să producem în continuare în siguranță, de altfel unicul mod pentru a garanta acea valoare indispensabilă pentru susținerea familiilor, a companiilor şi a întregii societăți. Ar deveni devastator ca pandemiei sanitare să i se adauge efectele negative ale actualei pandemii economice, doar din considerente legate de birocrație, sincronizare sau, şi mai rău, din cauza unei viziuni limitate a problemei. Sperăm ca acest lucru să nu se întâmple şi aşteptăm ca în următoarele ore să primim soluția referitoare la carantină sau chiar la posibila blocare a intrărilor în Italia din România, grație evaluării pozitive, din partea instituțiilor italiene, a cererii noastre de realizare a “coridorului verde pentru industrie” între cele două țări, declară preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola. Neaşteptata acțiune directă şi rapidă din partea Confindustria România, ca reprezentant al sectorului de producție şi al investițiilor italiene în România, a trezit un interes major pe întreaga piață a muncii din România, dar şi din partea celor din Italia care au interacțiuni economice constante cu țara noastră.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.