Iohannis, anunt important despre majorarea pensiilor cu 40 la suta de la 1 septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferinţă la Palatul Cotroceni, că pensiile românilor vor creşte în următoarea perioadă, dar că o majorare de 40% nu este posibilă în momentul de faţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40% aşa cum propusese PSD, deoarece nu există momentan fondurile necesare. Guvernul va stabili în ce cuantum vor creşte pensiile.

„E evident că o creştere de 40% a pensiilor, pur şi simplu, nu este posibilă, nu sunt banii. Pe de altă parte, e rezonabil să ne gândim la o creştere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă, pensionarii, să plătească integral costurile recesiunii, contracţiei economice. Dar şi aici, justa măsură este importantă. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât”, a declarat şeful statului.

„Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile. Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate. În condițiile în care am trecut printr-o criză economică și economia a fost zguduită, este responsabilitatea noastră, dincolo de alegeri și de orice calcul electoral, să vedem care este fundamentul în buget și asta va face ministrul Finanțelor în zilele următoare.

Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

Iohannis-Starea de urgenta-ultima solutie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a evalua situaţia legată de pandemie, în contextul în care s-a ajuns la 1.200 de cazuri de infectare zilnic. ”Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a spus preşedintele Iohannis.

”Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne şi şeful DSU pentru o analiză la zi. E un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum. Situația e extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei”, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Referitor la măsura recent vehiculată, conform căreia, pe plajă, nu pot sta alături decât soţii sau părinţii şi copiii, restul persoanelor trebuind să păstreze o distanţă de 2 m, preşedintele Iohannis a precizat că Guvernul este acela care va da mai multe explicaţii.

„Sunt convins că guvernul va veni cu explicațiile aferente. Noi am ajuns de la câteva sute la 1.200 de cazuri noi zilnic. Și e clar că trebuie făcut ceva. Le voi spune din nou. Primul e masca. Cealaltă măsură e distanțarea fizică. Până la urmă, trebuie să fim realiști: vrem să dăm frâu liber bolii ca să ajungem o națiune bolnavă sau vrem să îngrădim pandemia?”, a adăugat şeful statului.

În legătură cu o eventuală revenire la starea de urgenţă, Klaus Iohannis a precizat că nu ia în calcul deocamdată această măsură, starea de urgenţă fiind o ultimă soluţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.