Un epidemiolog celebru lauda modelul suedez in combaterea pandemiei. Carantina din Romania, ineficienta!

Share:

Ultimele raportări din Suedia indică faptul că această ţară are, în acest moment, un control foarte bun al epidemiei de coronavirus. ”Nu are rost să purtăm mască în Suedia”, a declarat un reputat epidemiolog suedez, potrivit Bloomberg

Agenția pentru Sănătate din Suedia a anunţat că, după atingerea vârfului la sfârșitul lunii iunie, rata infecției a scăzut brusc.

Curbele de infectare coboară și curbele pentru bolnavii grav încep să se apropie de zero”, a declarat epidemiologul Anders Tegnell.

Situația actuală vine după luni întregi de controverse asupra deciziei autorităţilor suedeze de a evita carantinarea la domiciliu a populației. Lipsa carantinării a dus, totuşi, la o rată a mortalităţii mult mai mare decât în orice altă ţară nordică. Concret, la 100.000 de locuitori, decesele din Suedia le-au depășit pe cele din SUA și Brazilia.

Marți, Suedia a raportat doi morți, ridicând astfel totalul la 5.702.

Referitor la purtarea măştilor de protecţie, Andres Tegnell a spus că nu are rost ca oamenii să le poarte nici măcar în transportul în comun.

“Tendinţa este de scădere accentuată a numărului de cazuri în Suedia, nu are rost să purtăm mască de protecție nici măcar în transportul public”, este de părere Tegnell.

Specialistul a susținut constant că modul în care Suedia a abordat epidemia este mai eficient decât modul în care alte state ale lumii au abordat această problemă, referindu-se în special la lockdown-ul la care au recurs multe dintre ele.

Epidemiologul suedez crede că, indiferent dacă virusul va dispărea sau nu în următorii ani, izolarea la domiciliu a societății nu este o opțiune pe termen lung.

Între timp, multe țări care au crezut că au reuşit să controleze epidemia se confruntă acum cu un al doilea val. Tegnell a dat ca exemple mai multe ţări care se confruntă cu această situaţie, printre care şi România.

„Tendința pozitivă se inversează, cu o creștere a numărului de cazuri în Spania, România și Belgia, printre altele”, a mai spus specialistul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.