Pierderi uriașe pentru grupul Renault în prima jumătate a anului 2020

0

Directorul general al grupului Renault, Luca de Meo a anunţat joi o situaţie fără precedent în istoria companiei, pierderile înregistrate în primul semestru din 2020 ridicându-se la 7,3 miliarde euro.

Situaţia de la Renault este atât de gravă, încât specialiştii din conducerea grupului sunt incapabili în momentul de faţă să prevadă rezultatele financiare ale companiei la sfârşitul anului în curs. Toată lumea este de acord că cifrele pentru primul semestru, anunţate joi, sunt catastrofale, cu cea mai grea pierdere netă din istoria companiei, 7,3 miliarde de euro.

Grupul Renault, aflat deja în dificultate încă dinainte de pandemia de coronavirus, anunțase încă de la sfârșitul lunii mai reducerea a 15.000 de reduceri de locuri de muncă la nivel mondial. Planul Renault de reducere a costurilor cu peste 2 miliarde euro pe parcursul a trei ani prevede şi „suspendarea proiectelor de creştere capacitară” planificate în România şi Maroc.

„Situația este fără precedent”, recuinoaşte noul director executiv al grupului, Luca de Meo, care a preluat funcția la începutul acestei luni. „Actuala criză de sănătate a avut un impact puternic asupra rezultatelor grupului în prima jumătate a anului și s-a adăugat la dificultățile noastre preexistente”, a spus şi directorul general adjunct, Clotilde Delbos.

Săptămâna trecută, grupul auto francez Renault a raportat o scădere de 34,9% a vânzărilor pe plan global în primul semestru din 2020, la 1,26 milioane de vehicule, în timp ce brandul Dacia a vândut 161.334 vehicule, un declin de 48,1% faţă de perioada similară din 2019.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.