Sondajul care aduce coșmaruri în Kiseleff. Liberalii conduc detașat în preferințele electoratului!

1

PNL și PSD au înregistrat o ușoară creștere în opțiunile electorale în luna iulie, potrivit barometrului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.  A treia forță politică este alianța USR PLUS, măsurată pentru prima dată ca atare. Pro România și UDMR partidele care ar intra în Parlamen, în timp ce PMP și ALDE ar rămâne în afară.

Astfel, PNL este cotat în iulie cu 33,4% din opțiunile electorale, în creștere cu 0,8% față de luna precedentă, când înregistra 32,6 procente.

PSD, în schimb, crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum – un nivel mediu la care s-a aflat în ultimele luni.

Alianța USR PLUS este creditată cu 17,2%, o ușoară scădere față de măsurătoarea separată de luna trecută, când USR avea 12,3%, iar Plus – 5,8%.

Pro România , partidul lui Victor Ponta, are o descreștere de peste un punct procentual, cu un scor  9,7% din potențialele voturi, față de peste 11%., cât a avut în precedentele două sondaje.

Un salt semnificativ a înregistrat UDMR, de la 3,4% la 5,6%.

În schimb, PMP, partidul înființat de Traian Băsescu, a scăzut sub pragul electoral, la 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, se află la coada clasamentului, după ce a scăzut la 3,4%.

sursă: Europa FM

Clasamentul partidelor în luna iulie2020 potrivit sondajului IMAS:

PNL – 33,4% (+0,8%)

PSD – 23,4% (+1,5%)

Alianța USR PLUS – (17,2%)

Pro România – 9,7% (-1,5%)

UDMR – 5,6% (+2,2%)

PMP – 3,9% (-0,8%)

ALDE – 3,4% (-0,3%)

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Dacă candidații realizează profituri din banii restituiți de la bugetul public pentru cheltuielile cu campania electorală și dacă instituțiile specializate au verificat sponsorii din campaniile electorale pentru ca politicienii să nu fie implicați în spălări de bani, la restituirea banilor pe care îi folosesc în campaniile electorale din sponsorizări din care politicienii ar putea realiza profituri personale, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.