Noi restricții anti-COVID pentru turiștii români care își petrec vacanța în Grecia

0

Mulţi turişti au ales anul acesta să-şi petreacă concediul în Grecia în ciuda pandemiei de COVID-19. Printre ei sunt şi mulţi români, care preferă să meargă în concediu în Thassos. În condiţiile în care numărul turiştilor este în creştere, autorităţle elene introduc noi restricţii pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

Guvernul grec a anuţat, luni, prin vocea purtătorului de cuvânt Stelios Petsas, că purtarea măştii de protecţie la bordul feriboturilor şi vapoarelor devine obligatorie începând de marţi şi până pe 18 august.

În august, tot mai mulţi europeni îşi iau concediu, iar grecii nu fac excepţie. Pentru a sprijini turismul în această perioadă, ministrul grec al Transporturilor, Giannis Plakiotakis, a anunţat că a crescut nivelul ocupării navelor cu pasageri de la 60-65% la 80-85%.

Grecia a extins obligativitatea purtării măştii pentru a include pe oricine aflat în toate spaţiile publice interioare începând de sâmbătă şi a adoptat o serie de alte restricţii pentru a combate răspândirea de COVID-19 după o creştere masivă a cazurilor, relatează dpa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.