Scandal în SUA. Divergențe între Trump și staff-ul său privind amânarea alegerilor prezidențiale!

0

Şeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, afirmă că alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc la termen. Declarația a fost făcută la câteva zile după ce Donald Trump a avansat ideea amânării alegerilor prezidențiale din acest an din cauza epidemiei de coronavirus.

Duminică, în emisiunea „Face the Nation” (În faţa naţiunii) de la televiziunea CBS, șeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, a declarat: „Vom avea alegeri pe 3 noiembrie şi preşedintele va câştiga”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a vehiculat joi, 30 iulie, ideea amânării alegerilor, din cauza epidemiei de coronavirus.

Liderul de la Casa Albă nu are însă dreptul legal de a lua o decizie în acest sens, iar democrați și republicani din Congres s-au pronunțat imediat împotriva unei astfel de măsuri. Congresul SUA are dreptul constituţional de a stabili data scrutinului.

Trump a făcut un apel pe Twitter pentru amânarea alegerilor din noiembrie, joi, 30 iulie, motivând o posibilă fraudă pe votul electronic și pe cel prin corespondență. Președintele republican consideră că acest sistem ar putea chiar să denatureze rezultatele reale. El a susținut de mai multe ori, fără dovezi, că vor avea loc fraude de mari proporţii.

Și această temă a fost preluată de Meadows, duminică. Întrebat dacă este iresponsabil din partea preşedintelui să discute astfel de idei, oficialul de la Casa Albă a evitat un răspuns direct:

„E responsabil din partea lui să spună că dacă încercăm să mergem pe 100% vot universal prin corespondenţă, vom avea un rezultat al alegerilor pe 3 noiembrie? Eu unul aş sugera că nu l-am avea nici măcar la 1 ianuarie”, a spus Meadows

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.