Scandal uriaș PNL-PSD pe tema majorării pedepselor pentru agresiuni sexuale împotriva minorilor

0

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Potrivit legii, violul şi actul sexual cu un minor sunt infracţiuni pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală. Guvernul argumentează că reglementarea încalcă Legea fundamentală deoarece „instituie un tratament discriminatoriu între persoanele care au comis infracţiuni de o gravitate similară, în sensul în care nu pot fi identificate raţiuni obiective pentru alegerea acelor infracţiuni care urmează a fi imprescriptibile”. Decizia Executivului a fost aspru criticată de parlamentari. 

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a afirmat că Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali din cauza faptul că Executivul a atacat la Curtea Constituţională „legea votată de Parlament prin care aceste bestii ar fi putrezit în închisoare”. El a precizat că este abominabil că Guvernul nu a dublat alocaţiile pentru copii, însă „îi apără cu înverşunare pe cei care distrug vieţi de copii”.
„Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali! Guvernul Orban moare de grija tuturor acestor nenorociţi! Pe care îi consideră discriminaţi! De asta a contestat la CCR legea votată de Parlament prin care aceste bestii ar fi putrezit în închisoare! Abominabil! Alocaţiile copiilor nu le-a dublat, dar îi apără cu înverşunare pe cei care distrug vieţi de copii. Pentru Orban şi gaşca sa din Guvern nu contează viitorul României. Contează doar ca pedofilii să nu fie discriminaţi!”, a scris Alfred Simonis luni pe Facebook.

Liderul deputaţilor PSD a adăugat că Exectivul consideră şi că hoţii nu trebuie discriminaţi.

„La fel cum, în viziunea Guvernului PNL, hoţii nu trebuie discriminaţi! Cei care fură cu zece mâini din banul public cu achiziţii, cei care violează, toţi şi-au găsit un zid de protecţie în guvernarea PNL!”, a conchis Simonis.

De asemenea, deputatul neafiliat Oana Bîzgan a reacţionat în legătură cu decizia Guvernului de a sesiza CCR privind legea care măreşte pedepsele pentru cei care comit agresiuni sexuale împotriva minorilor. Iniţiatoare acestui proiect de lege a precizat că atacarea la Curtea Constituţională a unui astfel de act normativ de către Executiv ridică multe semne de întrebare, însă are speranţa că premierul Ludovic Orban va lua deciziile corespunzătoare. Ea a adăugat că între timp pedocriminalii şi infractorii sexuali ştiu că pot face victime oriunde şi oricând, pentru că oricum primesc cu „suspendare”, anunță news.ro.

„Una dintre cele mai importante lecţii din acest mandat a fost asta: nu contează numele partidului, ci contează oamenii din interior cu care lucrezi. În partide şi în administraţia publică există oameni oneşti, care vor să mişte lucrurile, dar «orice grădină are uscăciuni». Desigur, importanţi sunt atât liderul, cât şi oamenii în care alege să îşi pună încrederea. Pentru că ei vor dicta mersul drumurilor. Şi vedem asta la toate partidele, noi sau vechi. Nu ştiu exact în ce oameni alege domnul Orban să îşi pună încrederea, pe unii dintre ei îi apreciez şi îi stimez, dar cu siguranţă şi dumnealui ştie că PNL nu îşi permite o bilă neagră de la popor, mai ales că urmează două runde electorale extrem de importante”, a scris Oana Bîzgan luni pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.