Trump critică atitudinea şefei executivului în combaterea Covid-19!

0

Preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat nemulţumirea faţă de coordonatoarea executivului pentru combaterea pandemiei de COVID-19, dr. Deborah Birx, pe care a acuzat-o că a cedat presiunii opoziţiei democrate şi s-a arătat prea pesimistă în legătură cu pandemia, informează romaniatv.net.

Dr. Birx a declarat duminică la canalul CNN că SUA au intrat într-o ‘nouă fază’ a crizei sanitare şi că locuitorii din zonele rurale ale ţării – de departe cea mai lovită de COVID-19 pe plan mondial – nu sunt în siguranţă. „Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Patetică!”, a comentat Donald Trump luni pe Twitter.

Miliardarul american a apreciat că dr. Brix, însărcinată să coordoneze răspunsul Casei Albe faţă de pandemia de coronavirus, a adoptat un ton alarmist după ce a fost atacată de lidera opoziţiei democrate, Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor. „Preşedintele răspândeşte dezinformarea cu privire la virus, iar ea (dr. Birx) este portavocea sa”, a denunţat Pelosi la ABC.

Casa Albă părea la început că îşi apără specialista. ‘Este extrem de iresponsabil din partea dnei Pelosi să o submineze constant pe dr. Birx şi să insufle neîncredere faţă de ea în rândul publicului’, a reacţionat Alyssa Farah, directorul pentru comunicare al executivului american, într-un tweet.

Donald Trump a adoptat însă luni un ton diferit. „Nancy Pelosi nebuna a spus lucruri oribile despre dr. Deborah Birx şi a atacat-o pentru că ea a fost prea pozitivă cu privire la munca pe care noi o facem pentru combaterea virusului chinez. Pentru a-i răspunde lui Nancy, Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Patetică!”, a spus el.

Preşedintele s-a distanţat deja de câteva săptămâni de imunologul Anthony Fauci, membru al celulei de criză a Casei Albe pentru pandemie. El a acuzat acest medic foarte respectat în SUA că este prea ‘alarmist’, iar săptămâna trecută a spus că, în opinia sa, este nedrept că nivelul de popularitate al medicului este semnificativ mai mare decât al lui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.