12 motive pentru care viceprimarul Dan Cristian Popescu trebuie să candideze la Primăria Sectorului 2

Share:

Alianța PNL-USR-PLUS, creată la nivelul Capitalei, l-a scos, brutal, din cursa pentru Primăria Sectorului 2, pe viceprimarul liberal, Dan Cristian Popescu. În contextul în care primarul de „tristă amintire”, Neculai Onțanu, a reapărut în peisajul Primăriei Sectorului 2 și noua alianță liberalo-useristă-plusistă vrea să-l contracareze (fără șanse) pe Onțanu cu anonimul Radu Mihaiu, candidatura lui Dan Cristian Popescu, creditat cu 40% în sondaje, fie și ca independent,  reprezintă, până la urmă, o obligație față de locuitorii sectorului 2. Poate șansele se reduc, fără susținerea PNL,  iar voturile se vor disipa între Popescu și Mihaiu dar, fără candidatul Popescu intrat în cursă, Onțanu va ajunge (sută la sută) la Primăria Sectorului 2. Urmează patru ani de coșmar pentru acest sector!

Vă prezint 12 motive pentru care Dan Cristian Popescu trebuie să candideze la Primăria Sectorului 2:

 1. Pentru că fake news-ul de cea mai joasă speță, marca Dan Barna, preluat și de alți lideri USR-PLUS, potrivit căruia Dan Cristian Popescu ar fi făcut „blat” cu PSD, la Primăria Sectorului 2, nu a reprezentat nici pe departe o greșeală/gafă ci un demers electoral, mârșav, premeditat de Barna și colegii săi, în tentativa de a-l scoate pe liberalul Popescu din ecuația unei candidaturi cu șanse reale, în sectorul 2
 2. Pentru că Radu Mihaiu, candidatul PNL-USR-PLUS, la Primăria Sectorului 2, este un necunoscut în acest sector. Iar sigla PNL-USR-PLUS nu va putea modifica o realitate alarmantă pentru un consilier obscur care nu s-a remarcat prin nimic și care se visează primar.
 3. Pentru că, în sectorul 2, riscul reîntoarcerii pesedistului Onțanu – cel care a transformat, timp de 12 ani, Primăria Sectorului 2, într-o feudă personală – este uriaș. Iar candidatura lui Radu Mihaiu deschide larg, cu intenție sau doar din prostie, poarta  Primăriei, pentru controversatul Onțanu.
 4. Pentru că Dan Cristian Popescu este blocat, chiar de PNL, pentru a treia oară, să devină primarul sectorului 2. În 2012, ne aducem aminte, foarte tânărul pe atunci Dan Cristian Popescu era anunțat candidatul USL, la Primăria Sectorului 2. Erau afișe cu el în tot sectorul, dar Onțanu a vrut un candidat mult mai facil. Iar PNL, parte a USL, l-a retras pe Popescu și l-a aruncat în luptă pe Dragoș Frumosu, un candidat fără șanse, care a fost „spulberat” de Onțanu. Peste patru ani, candidatura acestuia a fost boicotată, așa cum se știe, de liderul filialei PNL Sector 2, Anca Boagiu, cea care, exceptând faptul că și-a impus apropiații pe lista de consilieri la sector, nu a făcut, împreună cu echipa sa, (aproape) nimic pentru ca Popescu să câștige în sector. Iar în 2020, situația se repetă, după ce Popescu își demarase campania electorală. Oricât de liberal ai fi, oricât de mult ți-ai respecta colegii, oricât de mult ai dori ca PSD să piardă, pe linie Capitala, este prea mult să fii călcat în picioare și a treia oară. De propriul partid…
 5. Pentru că a fost singurul viceprimar PNL, într-o primărie de sector, și a preferat să se lupte pentru cetățenii din sector, încercând să identifice punți de comunicare, fie și fragile, cu primarul pesedist, Mihai Toader. Nu ar fi fost mult mai simplu, pentru el, să adopte tactica USR-PLUS din Consiliul Local și să boicoteze/blocheze/respingă totul, conform principiului electoral „ce contează cetățenii, contează să obținem puncte electorale pentru viitoarele alegeri!”
 6. Pentru că, în cei patru ani de mandat ca viceprimar, a pus un accent deosebit pe educație. Numai în 2019, au fost modernizate, la un standard european, 14 unități de învățământ. Colegiul Național Bilingv George Coșbuc este, poate, cel mai modern liceu din România.Vorbim de o refacere de la structură, de cele mai noi materiale, de table inteligente, de imprimante 3D, de sisteme audio încorporate, de unități sanitare moderne, de tot ce au nevoie elevii și profesorii pentru un învățământ de top. Nu putem uita aici de proiectul Academia Copiilor, cel mai mare program educațional din România, în afara școlii, unde sunt peste 37.000 de copii înscriși. Sau de redeschiderea Centrului Pantelimon, unde 50 de grupe de copii fac cursuri gratuite, plătite de Primărie.
 7. Pentru că și-a împlinit promisiunea din campania electorală și anume “Taxa zero” la gunoi, un program care își propune ca, în sectorul 2, să se facă reciclare, să se valorifice fracția uscată, fracția reciclabilă, adică pe românește să se aplice legea, ce nu s-a aplicat începând cu anul 2006. Și au trecut 14 ani!
 8. Pentru că ușa viceprimarului Popescu este mereu deschisă pentru cetățenii care au o problemă și vin în audiență. Nu există un alt edil în România care să acorde, zilnic, zeci de audiențe și care să se implice și să verifice personal rezolvarea acestora.
 9. Pentru că, în ciuda unei opoziții puternice, a propus și s-a și votat în Consiliul Local ca toate  contractele și toate plățile făcute de Primăria Sectorului 2 să fie publice pe site-ul Primăriei.
 10. Pentru că majoritatea parcurilor din sectorul 2 au fost modernizate și reprezintă o bucurie pentru cei care le trec pragul.
 11. Pentru că locuitorii sectorului 2 îl consideră adevăratul primar al sectorului, iar sondajele îl creditează cu un scor electoral de peste 40%.
 12. Pentru că a pus mult suflet în ultimii patru ani, pentru că are numeroase proiecte de continuat, pentru că, în calitate de primar, poate face mult mai mult decât a făcut ca…viceprimar. Și, nu în ultimul rând, pentru că sectorul 2 merită un primar ca Dan Cristian Popescu. (I.Badea)
Citește și
1 Comentariu
 1. Ionut spune

  Domnul Dan Cristian Popescu s-a dovedit un parlamentar si viceprimar al Sectorului 2 un lider capabil implicat in viata cetatenilor si interesat de buna-starea orasului.Ma bucur ca il pot sustine si vota ca primar al Sectorului 2 pentru a asigura copiilor nostri un viitor mai bun intr-un oras mai bun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.