Maria Grapini, nemulțumită de rezultatele negocierilor privind Fondul de redresare: Iohannis nu s-a bătut, pentru România, în Consiliul European!

În stilul arhicunoscut, tranșant și argumentat, acela de a da informații corecte și necesare pentru cetățeni, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adus, la Radio Timișoara, clarificările necesare privind rezultatele negocierilor pe tema Fondului de redresare al economiilor europene afectate de COVID-19, Fond în valoare de 750 de miliarde de euro.

În opinia europarlamentarului Grapini rezultatele negocierii care a avut loc în luna iulie la nivelul Consiliului și la nivelul Uniunii Europene s-au transmis distorsionat în țară.Ca român, Maria Grapini s-a declarat nemulțumită de suma primită de România în urma acestor negocieri (33,5 miliarde de euro din care 16,8 miliarde granturi și 16,7 miliarde împrumuturi la o populație de peste 20 de milioane de locuitori) în comparație cu Croația care a primit 9,4 miliarde de euro plus 100 de milioane special repartizate pentru agricultură la o populație de  doar patru milioane  de locuitori. „La fel s-a întâmplat cu Portugalia, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Polonia, Spania, toate statele au primit raportat la milionul de locuitori mai mult decât noi. Poate că aici este punctul slab al României și al reprezentantului nostru în Consiliului European, președintele Klaus Iohannis care nu s-a bătut (n.r.-pentru România)”, a precizat europarlamentarul umanist.

„Trebuie să spunem clar că acești bani nu se dau în orice condiții, iar acele împrumuturi vor fi corelate cu veniturile brute obținute de fiecare țară în parte. Iar cum România are economia închisă există un mare pericol ca acea parte de 16, 7 miliarde de euro privind împrumuturile să nu ajungă în România, iar cealaltă parte de 16,8 miliarde de euro privind granturile să nu fie aduse în România dacă proiectele de investiții nu vor fi aprobate ca fiind bune, relevante și cu impact economic”, a avertizat Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini la Radio Timișoara, 04.08.2020

Publicată de Maria Grapini Europarlamentar pe Marţi, 4 august 2020

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.