Excluderea PMP din alianța anti-PSD din Capitală – o eroare care va costa (scump) Dreapta!

Eliminarea PMP din alianța anti-PSD, creată în Capitală, riscă să aibă un nimicitor efect de bumerang pentru liderii PNL și cei ai USR-PLUS. Un calcul electoral simplu arată că fără cele zece procente, cu cât este creditat PMP în Capitală, certitudinea unei victorii împotriva PSD la Primăria Capitalei respectiv primăriile de sector se îndepărtează vizibil. Mai ales că o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei riscă să răstoarne calculele electorale asistând, astfel, la o luptă în trei Firea-Băsescu-Nicușor Dan.

În contextul unei decizii surprinzătoare, liderul PMP, Eugen Tomac, a reacționat cu fermitate și eleganță anunțând că formațiunea pe care o conduce va merge pe cont propriu la votul din 27 septembrie. Cu o echipă de candidați competitivi, credibili și cu proiecte pliate pe realitatea administrației bucureștene, partidul condus de Tomac poate reusi o surpriză frumoasă la alegerile locale. Tânără Ioana Constantin, un politician în plină ascensiune, va candida, cel mai probabil, la sectorul 1, Theodor Paleologu la sectorul 2, Mihai Neamțu la sectorul 3, Ștefănel Dan Marian, la sectorul 4, senatorul Iliescu la Primăria Sectorului 5 și Ștefan Florescu la sectorul 6, plus Traian Băsescu la Primăria Capitalei sunt  variantele avansate de PMP pentru scrutinul din 27 septembrie, variante care provoacă „frisoane” „marilor favoriți” de la PNL-USR-PLUS  respectiv PSD.

Această echipă va obține un scor electoral de minimum 10-12% care alăturate procentelor obținute de PNL-USR-PLUS  ar fi dat o lovitură nimicitoare Gabrielei Firea și celor șase primari de sector. Iar lupta anti-PSD ar fi avut impactul dorit de toți cei care vor Bucureștiul eliberat de sub „malefică” administrație a PSD. Din păcate, liderii USR-PLUS au încercat, într-un mod mârșav, să denigreze PMP vorbind de un așa-zis blat al consilierilor generali cu primarul-pesedist Firea, cu scopul evident de a elimina din ecuație PMP, ceea ce a generat o reacție fermă a liderului Tomac care, într-o postare pe Facebook, a demontat ipocrizia unor lideri USR.

Mulți „binevoitori” au cântat, la fiecare scrutin, „prohodul” electoral al PMP. Inclusiv la europarlamentare. Partidul era credit, în sondaje cu dedicație, cu 3-3,5%, însă, realitatea a fost diferită, iar PMP a depășit cu ușurință pragul de 5%, trimițând doi europarlamentari (de top)  la Bruxelles. Nici de această dată, situația nu va fi diferită, iar PMP va demonstra că este un partid puternic, călit în bătălii electorale. Cu Băsescu-la Primăria Capitale, cu șase candidați competitivi la primăriile de sector, cu liste de consilieri credibili, PMP va trece cu fruntea sus de alegerile locale din 27 septembrie. Scorul de la locale este foarte important pentru că acesta reprezintă un pas important înaintea alegerilor parlamentare din decembrie! Iar Tomac și echipa sa pot trece cu bine peste mizele electorale ale anului 2020. Pentru că românii au nevoie de PMP și în viitorul Parlament!

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.