Premierul Borisov pune condiții pentru a părăsi guvernarea

0

De săptămâna trecută, pentru a forţa alegeri anticipate, protestatarii blochează intersecţii foarte frecventate din capitala Sofia.

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, de aproape o lună ținta unor proteste de stradă, spune că ar putea pleca de la conducerea executivului de la Sofia dacă partidul său ar rămâne la guvernare, potrivit France Presse.

„Dacă eu sunt problema, ei bine plec chiar acum. Voi continua discuţiile cu partenerii mei de coaliţie şi voi oferi opţiuni, inclusiv aceea de a pleca şi de a lăsa guvernul la putere”, a spus liderul de la Sofia în cadrul unei adunări cu 4.000 de reprezentanţi ai partidului său, GERB.

Borisov nu poate să demisioneze și să păstreze restul guvernului în funcție, mandatul guvernului fiind pierdut în momentul în care șeful său demisionează. Premierul nu a dat mai multe explicaţii în acest sens, limitându-se să spună că „se lucrează la mai multe scenarii”. Zeci de manifestanţi au blocat intrarea în spaţiul unde avea loc reuniunea, ceea ce a dus la scurte încăierări.

De săptămâna trecută, pentru a forţa alegeri anticipate, protestatarii blochează intersecţii foarte frecventate din capitala Sofia. Cel puţin patru dintre ei au intrat în greva foamei, iar un bărbat de 58 de ani a fost spitalizat după şase zile fără mâncare şi apă, potrivit manifestanţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.