Programul „Noua Casă”, start pe 15 august!

0

Programul „Noua Casă” va fi demarat începând cu data de 15 august, potrivit lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM). Normele de aplicare vor fi aprobate în cursul săptămânii viitoare, în şedinţă de Guvern.

Plafonul pentru noul program „Noua Casă” a fost majorat la 70.000 de euro, spune Dumitru Nacu.

„Normele sunt în prag de avizare. Noi sperăm ca săptămâna viitoare normele să intre în aprobare de şedinţă de Guvern, iar la 15 august programul va fi operaţional. Încercăm să încurajăm noile construcţii. Faţă de fostul program ‘Prima Casă’ am mai mărit plafonul la 70.000 de euro. Trebuie să încurajăm şi românii care au un venit mai mare, dar şi dezvoltatorii să ofere nişte condiţii superioare. Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu şi dăm posibilitatea să aplice pentru programul Noua Casă? Pentru orice locuinţă construită în ultimii cinci ani şi de acum încolo, poţi accesa un credit între 70.001 euro până la 140.000 euro, cu un avans mai mare, de 15%”, a declarat Dumitru Nancu, la întâlnirea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Conform comunicatului FNGCIMM, vor exista două categorii de credite pentru locuințele noi.

Prin programul Noua Casă se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi (prin locuinţă nouă se înţelege orice locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum şi locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv:

1) credite de până la 140.000 de euro pentru care se percepe un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60%;

2) credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%”, se mai arată în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.