Școlile din Suedia își deschid porțile pe 17 august! Clasele vor primi mai mulți elevi decât înaiantea pandemiei!

0

Şcolile în Suedia îşi deschid porţile pe 17 august, iar clasele vor primi mai mulţi elevi decât înainte de debutul pandemiei. Elevii suedezi nu au avut deloc cursuri online în toată această perioadă, ei fiind prezenţi fizic în unităţile de învăţământ, în condiţiile în care şcolile din aproape toate statele lumii au fost închise.

Constantin Drăgan este profesor în Suedia. Într-o intervenţie la Digi24, profesorul a spus că învăţământul desfăşurat acasă nu poate suplini sub nicio formă cursurile desfăşurate în clase, mai cu seamă în cazul copiilor care au sub 18-19 ani.

„În Suedia școlile nu au fost închise niciodată, nu s-a făcut nicio formare specială cu profesorii. Rezultatele au fost, zic autoritățile, foarte bune, la modul în care nu s-a dovedit că în rândul elevilor sau profesorilor ar fi mai multe cazuri de coronavirus decât în restul societății. Suedezii s-au felicitat în permanență pentru această abordare, spunând că un copil trebuie să fie la școală, pentru că școala acasă nu poate să fie eficientă sub nicio formă, cel puțin nu pentru copiii care au sub 18-19 ani. Deci, practic, în Suedia nu s-a închis niciodată școala, lucrurile au mers chiar bine. Poate că în primele două-trei săptămâni au fost destul de mulți absenți, după care totul a decurs absolut normal”, a spus Constantin Drăgan.

Profesorul Drăgan nu neagă că au fost cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul profesorilor, însă în şcoli nu au fost focare. De asemenea, Constantin Drăgan a dezvăluit unul dintre principalele motive pentru care autorităţile au decis să nu închidă şcolile în pandemie.

„Sigur că din când în când, un profesor s-a mai îmbolnăvit, dar nu mai mult decât un inginer sau decât un economist, de-asta autoritățile se felicită pentru că nu au ținut elevii acasă. Un elev care stă acasă, mai ales de vârstă preșcolară, înseamnă automat și un părinte care stă acasă și acel părinte ar putea să lucreze într-un spital sau în transporturi sau undeva unde este important. A fost unul dintre motivele pragmatice pentru care suedezii au spus nu, nu, nu, școlile continuă, dacă vor fi probleme mari, vom rediscuta aceste măsuri, dar deocamdată, atât timp cât nu vedem că am păți ceva lăsând elevii la școală, îi lăsăm acolo, pentru că elevii oricum, și dacă nu merg la școală, se vor întâlni undeva”, a relatat românul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.