”Elefantul 10 august”, dus la instituțiile responsabile pentru tergiversarea anchetei

0

Comunitatea Declic a pregătit un elefant vopsit în roz, pe care îl va duce, luni, 10 august,  la toate instituțiile implicate în ancheta 10 august. Prin acest mod, reprezentanții societății civile marchează 2 ani de la protestele din Piața Victoriei, în timpul cărora manifestanți pașnici au fost gazați și bătuți de jandarmi.

”Elefantul din încăpere, despre care președintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre ședințele de Guvern unde se încerca blocarea Justiției, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru președinte, ministrul Justiției, procurorul General, DIICOT și ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz”, a declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Elefantul roz va fi plimbat, luni, prin București, la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiție, Parchetul General, Ministerul Justiției, DIICOT, Ministerul de Interne și Piața Victoriei.

Peste 59.000 de membri Declic au semnat petiția ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august” și au cerut autorităților reluarea cercetărilor.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.