Un expert avertizează: Copiii pot răspândi COVID-19 la fel de ușor ca un adult!

0

Informațiile despre infecția cu virusul SARS-CoV-2 sunt, în continuare destul de lacunare, părerile fiind împărțite chiar și în rândul experților în ceea ce privește simptomele avute, modul de transmitere și gradul de infecțiozitate în cazul persoanelor asimptomatice. Un expert englez susține că este posibil ca infecția cu noul coronavirus să poată fi răspândită de copiii ca și cum ar răspândi răcelile obișnuite. 

Copiii pot fi capabili să răspândească infecția cu Covid-19 la fel de ușor cum pot răspândi și un alt tip de coronavirus – răceala comună, a spus William Haseltine, fost profesor la Harvard Medical School.

„Există toate motivele pentru a suspecta că acest virus, deși te poate ucide, se comportă cam ca „un virus rece”, în ceea ce privește transmisia. Cine transmite răcelile? Copiii transmit răcelile”, a declarat Haseltine, luni, pentru CNN.

„Acest lucru este valabil pentru aproape toate bolile respiratorii, inclusiv răcelile cauzate de coronavirusuri. Acesta este unul dintre acei „veri””, a adăugat el. „Folosește chiar același receptor – canalele nazale – așa cum fac virusurile reci. Se întâmplă doar să fie un virus rece care, de asemenea, ucide (coronavirusul – n.r.)”, mai spune expertul.

În context, acesta a avertizat: Copiii pot fi infectați cu COVID-19 și îi pot infecta pe alții alții, așa că ar trebui să poarte măști.

Mai mult decât atât, spune el, copiii de până la cinci ani pot fi „extrem de infecțioși pentru alte persoane”.

„Se dovedește că au o cantitate de virus de o mie de ori mai mare în nas decât îți trebuie ca să infectezi, deci sunt foarte contagioși”, aconchis William Haseltine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.