Decizia așteptată de milioane de pensionari: Punctul de pensie va crește la 1.442 de lei, pensia minimă, la 800 de lei!

0

Deși a organizat o conferință de presă pentru majorarea pensiilor, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a evitat să spună efectiv cât vor primi în plus pensionarii de luna viitoare. Va fi cea mai mare creștere, atât am aflat de la Florin Cîțu. 

Este oficial. Pensiile se majorează de la 1 septembrie. Punctul de pensie crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei. Crește și pensia minimă până la 800 de lei. Informațiile apar în ordonanța de urgență obținută în exclusivitate de Realitatea PLUS.

Ordonanța privind pensiile va fi dezbătută și aprobată vineri, în ședința de Guvern.

Valoarea punctului de pensie ar urma să crescă, de la 1 septembrie, cu 14%, de la 1.265 la 1.442 de lei. Propunerea apare în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri bugetare, publicată joi seară pe pagina Ministerului Finanțelor.

De asemenea, tot de la 1 septembrie, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr.196/2009, cu modificările ulterioare, crește la 800 lei.

Toate detaliile propunerilor pentru ședința de guvern de vineri pot fi consultate AICI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.