Maria Grapini, revoltată de activitatea DSP-urilor: Asistăm la un haos în organizarea sistemului de sănătate în plină criză COVID-19!

0

Într-o intervenție avută, la Radio Timișoara, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a vorbit despre recentele scrisori deschise transmis atât ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cât și secretarului de stat, Raed Arafat, în care le prezintă situația unui cetățean român căruia nu i s-a acordat, de către DSP Timiș, posibilitatea de a fi testat pentru Covid-19, dar și despre „aberațiile” și „disfuncționalități” existente care stau la baza desfășurării activității DSP-urilor din țară.

“Este știut fiind faptul că DSP-urile au fost, prin deciziile Comitetului de Urgență, încărcate cu foarte multe responsabilități, însă, în același timp DSP-urile nu au nici pregătirea, nici resursa umană, nici schema de organizare pentru a răspunde acestor responsabilități. Așadar, DSP-urile când sunt sesizate de persoane fizice care solicită, spre exemplu, să fie testate pentru că au fost contacți ale unor persoane infectate cu COVID-19, angajații DSP nu răspund la telefon și nici nu vin la domiciliu pentru a face testări celor care semnalează aceste aspecte”, a precizat europarlamentarul Grapini.

Pe de altă parte, europarlamentarul umanist consideră inadmisibil modul în care autoritățile statului critică cetățenii în contextul epidemiei de COVID-19, certându-i, practic, „că nu sunt responsabili și că nu știu să se protejeze”.

„ DSP-urile nu răspund la cazuri concrete așa cum am prezentat, spre exemplu, în scrisoarea adresată ministrului Sănătății. Caz concret: persoană care a fost contact cu bolnavi COVID-19, persoane care au alte boli, cardiace, care sunt în cadrul unor companii și dacă nici intervenția patronului la DSP nu a dat rezultate decât după intervenții repetate asta înseamnă că oricând există pericolul ca persoane care nu au nicio vină, persoane infectate sau persoane contact să infecteze alte persoane din neglijența și lipsa de organizare a DSP-urilor”, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Grapini.

“Am solicitat, de asemenea, ministrului Sănătății, venind în context cu propuneri concrete sugerate chiar de cetățeni să reorganizeze activitatea în DSP-uri și să elaboreze regulamente foarte clare, care să fie unitare, pentru toate DSP-urile din țară. Așadar nu aș dori să mai aud cum sunt certați și criticați, pe nedrept, zilnic cetățenii”, a opinat Grapini, care a adăugat că asistăm “la o dezordine și un haos uriaș în toată organizarea sistemului de sănătate în această criză sanitară.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.