Donald Trump, atacat dur de republicani. Michelle Obama și Andrew Cuomo, vârf de lance!

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că va accepta candidatura republicană pentru un al doilea mandat în timpul unui discurs în direct de la Casa Albă, săptămâna viitoare, confirmând intenţiile exprimate anterior care i-au atras critici din partea democraţilor şi chiar a unor colegi republicani, transmite Reuters.

Donald Trump a declarat săptămâna trecută pentru New York Post că „probabil” va accepta nominalizarea republicană de pe gazonul Casei Albe, pe care l-a numit „un loc care mă face să mă simt bine”.

Pandemia noului coronavirus a obligat ambele partide politice să îşi modifice modul de organizare a Convenţiilor Naţionale.

În timpul unui miting de campanie în Oshkosh, Wisconsin, Donald Trump i-a criticat pe democraţi pentru înregistrarea prealabilă a unor discursuri destinate Convenţiei Naţionale, care a început luni.

Guvernatorul New Yorkului Andrew Cuomo a numit noul coronavirus drept „virus european”, într-un mesaj video adresat Convenţiei Naţionale Democrate care a început luni în Statele Unite, relatează marţi dpa.

„Actualul nostru guvern federal este disfuncţional şi incompetent. Nu a putut lupta împotriva virusului, de fapt nici măcar nu l-a văzut venind. Virusul european a infectat nord-estul în timp ce Casa Albă era încă fixată pe China”, a declarat Cuomo.

Remarca pare să-l vizeze pe preşedintele Donald Trump, care a insistat să numească pandemia „virusul chinezesc”, deşi adversarii îl acuză adesea pe preşedinte că dă glas unor accente rasiste prin faptul că insistă asupra acestei expresii.

„Vom avea un discurs real joi, joia următoare, aşa că veţi asculta în direct de la Casa Albă. Avem destule de spus”, a declarat Trump. Discursul său este programat în ultima zi a Convenţiei Naţionale Republicane, care va avea loc săptămâna viitoare.

Democraţii l-au acuzat pe Donald Trump că a politizat reşedinţa istorică a preşedinţilor americani. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a declarat că Donald Trump va „degrada Casa Albă” dacă o va folosi pentru un eveniment politic.

În prima seară a unei inedite Convenţii Democrate online, Michelle Obama, soţia fostului preşedinte american Barack Obama, a denunţat luni „lipsa totală de empatie” a republicanului Donald Trump, a afirmat că actualul lider de la Casa Albă „nu este un bun preşedinte” pentru SUA şi a îndemnat la susţinerea lui Joe Biden în alegerile din 3 noiembrie, informează marţi AFP şi dpa.

„Pentru că de fiecare dată când apelăm la Casa Albă pentru o direcţie, sau pentru o consolare, sau pentru o minimă stabilitate, nu primim decât haos, divizare şi o lipsă totală de empatie”, a declarat Michelle Obama într-un discurs înflăcărat, presărat cu critici inedite din partea unei foste Prime Doamne a SUA împotriva unui preşedinte în exerciţiu.

Ea a încheiat prima seară a acestei convenţii fără precedent, organizată în totalitate online din cauza pandemiei noului tip de coronavirus, programată să aibă loc până pe 20 august în Wisconsin, un stat-cheie unde Donald Trump a câştigat în mod surprinzător în 2016 cu un avans foarte strâns.

Evocând profunda criză sanitară, care a făcut până acum peste 170.000 de morţi în SUA, recesiunea economică şi valul istoric de furie împotriva rasismului, Michelle Obama a apreciat că preşedintele republican a avut „mai mult decât timpul necesar pentru a demonstra că nu poate face această muncă”. „El este în mod evident depăşit”, a spus ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.