Maria Grapini avertizează în privința crizei generate de COVID-19: „Sunt foarte multe de corectat în privința managementului, organizării și comunicării!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a avertizat la Radio Timișoara că, pentru a nu amplifica efectele crizei generate de COVID-19, sunt, astăzi, foarte multe de corectat, la capitolele: management, organizare și comunicare, de la DSP, până la nivel central.

“Ca și timișorean, sunt tristă și, în același timp, îngândurată, pentru că, dacă la începutul pandemiei, Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara și celelalte spitale din județ erau date exemplu pentru buna organizare, pentru cazurile puține, pentru respectarea regulamentelor și a protocoalelor și, până la urmă, pentru asigurarea stării de sănătate și a siguranței cetățenilor, constatăm, astăzi, că Timișoara a ajuns să fie dată drept exemplu negativ. S-a adus spitalul mobil de la Galați, nu mai avem locuri la terapie intensivă, cazuri numeroase de infectări la Poliție, la Jandarmerie și la cadrele medicale”, a precizat Maria Grapini.

În opinia europarlamentarul umanist, atunci când te confrunți cu o criză, este foarte important să nu o accentuezi prin proasta organizare, prin schimbarea managementului în mijlocul crizei, așa cum s-a întâmplat la Spitalul „Victor Babeș”.

„Când ai o criză de o asemenea amploare, important este să avem acuratețea datelor, o continuitate în actul de management, corectitudine în comunicarea publică, pentru a avea ordine socială”, a punctat Maria Grapini care a amintit faptul că, săptămâna trecută, în Timiș, au fost prezentate cazuri concrete ale unor persoane infectate cu noul coronavirus și cărora nu li s-a făcut testul anti-COVID.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.