Simona Halep nu va participa la US Open 2020

Simona Halep, locul 2 WTA, nu va participa la US Open, turneu de Grand Slam organizat la New York în perioada 31 august – 13 septembrie.

„După ce am luat în calcul toți factorii și circumstanțele excepționale în care trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca la US Open. Mereu am spus că voi lua decizia cu inima și, de aceea, prefer să rămân și să mă antrenez în Europa. Știu că organizatorii au muncit serios ca acest eveniment să aibă loc și le doresc succes tuturor celor care participă”, a anunţat Simona Halep pe Twitter.

Simona Halep nu este singura jucătoare care a decis să nu participe la US Open anul acesta. Şi câştigătoarea de anul trecut, românca Bianca Andreescu, care joacă pentru Canada, a anunţat că nu se simte pregătită să joace după pauza cauzată de pandemia de COVID-19. De asemenea, s-au mai retras şi Ashleigh Barty, locul 1 WTA, eleveţianca Belinda Bencic, olandeza Kiki Bertens, Ana Bogdan, Julia Görges, Hsieh Su-wei, Barbora Krejčíková, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova, Peng Shuai, Anastasia Potapova, Samantha Stosur, Barbora Strýcová, Elina Svitolina, Wang Qiang, Wang Yafan, Zheng Saisai, Zhu Lin.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus.

Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.