Anunțul așteptat al ministrului Bode: Metroul din Drumul Taberei, inaugurat în septembrie!

0

Lucian Bode, ministrul Transporturilor,  a anunţat că metroul din cartierul Drumul Taberei ar putea fi inaugurat în septembrie. La Magistrala de Metrou M 5 se lucrează din 2011 iar termenul inițial de finalizare era 2015. Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene.

Metrorex a reușit să rezolve problema infiltrațiilor de apă pe șantierul Magistralei de Metrou M 5 etapă care permite inaugurarea metroului din cartierul Drumul Taberei în aproximativ o lună când se finalizează toate testele, a anunțat, ministrul Transporturilor Lucian Bode, potrivit Radio România Actualităţi.

Lucian Bode a precizat că de luni, 24 august Comisia de Recepție de la Minister începe verificările pe șantierul M 5.

„Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalațiilor electro-energetice și acestea sunt în regulă, se fac și testele dinamice cu 8 trenuri pentru teste dinamice și înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepție începe recepția pe specialități, pe componente și în paralel se realizează și recepția la terminarea lucrărilor respectiv la punerea în funcțiune a instalațiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a mai spus ministrul.

Reamintim că la Magistrala de Metrou M 5 se lucrează din 2011 iar termenul inițial de finalizare era 2015. Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.