Ministrul Cîțu îl pune la punct pe „socialistul Ciolacu” și denunță ipocrizia parlamentarilor care au dublat alocațiile!

Share:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, îi aduce aminte, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, preşedintelui interimar al PSD de o promisiune din luna mai, pe care acum Ciolacu nu doar că o încalcă, dar o face în cel mai public mod.

Florin Cîţu a citat declaraţia lui Ciolacu din luna mai conform căreia PSD nu va depune moţiune de cenzură în timpul stării de alertă, în condiţiile în care social-democraţii au depus deja moţiunea, în ciuda faptului că guvernul a prelungit starea de alertă.

„Cât valorează cuvântul unui socialist?

” Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă” – Marcel Ciolacu, 17.05.2020

#RomaniaFaraPSD”, arată Florin Cîțu.

În altă ordine de idei, Florin Cîţu a sugerat că parlamentarii care au votat miercuri pentru dublarea alocaţiilor să-şi doneze o parte din venituri pentru a sprijini aplicarea acestei măsuri. Ministrul Finanţelor a dat asigurări că alocaţiile pentru copii vor fi dublate, însă majorarea va fi realizată în etape.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a afirmat că nicio ţară din Europa nu a luat astfel de măsuri, având în vedere că economia globală este în criziă, iar economia ţării a fost afectată de măsurile aplicate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

„În aceste condiții, în care veniturile la buget au scăzut datorită faptului că economia a fost închisă, am găsit resurse de a crește alocațiile cu 20%. În același timp au fost alocate resurse suplimentare pentru părinții care stau acasă cu copiii și am prelungit acest lucru și pe perioada vacanței. Au mai fost și alte ajutoare în această direcție.

Dar pentru acest an, zic că efortul de 600 de milioane de lei, această creștere de 20% pe ultimele luni ale anului, bani care nu au fost niciodată în bugetul pe 2020, pentru că legea a fost aprobată fără surse de finanțare, deci parlamentarii au votat și au spus: găsiți resurse, neconstituțional, am găsit resurse pentru 20%” a spus Cîțu, la Digi24.ro.

Florin Cîţu a dat asigurări că alocaţiile vor fi dublate, în acest lucru se va produce etapizat.

„Dar alocațiile vor fi dublate, aceasta e promisiunea pe care o fac. Alocațiile vor fi dublate eșalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a adăugat ministrul Finanţelor, conform sursei citate.

Ministrul Finanţelor a lansat o provocare pentru parlamentarii care au votat dublarea alocațiilor.

„O decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că știam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheța salariile demnitarilor, inclusiv ale parlamentarilor, dar să știți că nu au ajuns resursele. Poate ar putea unii dintre ei să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulți bani. Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor a făcut aceste declaraţii în contextul în care Camera Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20 la sută de la 1 august. Dacă legea de respingere a Ordonanței de Urgență este promulgată de președinte, intră în vigoare legea inițială prin care alocațiile au fost dublate.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Sunteți de părere că judecătorii Zegrean și Toader ar putea să considere că ar trebui reținută contribuția lunară de asigurări sociale pentru pensii și de la pensionari , pentru a fi îndeplinit și principiul contributivității stabilit de legea pensiilor la acordarea pensiilor și de către bugetarii cărora nu li s-au reținut contribuții și de către cei cărora li s-a acordat creșterea de 40% prin legea pensiilor propusă de Olguța Vasilescu și votată de PSD și ALDE, ?

    Răspundeți

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.