Se intensifică lupta pentru Putere la Congresul PSD. Adrian Năstase candidează la șefia PSD!

Share:

Adrian Năstase candidează pentru preşedinţia PSD pentru ca partidul să redevină cel mai important din România, unul care nu pierde şi care nu se scuză. Fostul preşedinte PSD indică social democraților calea spre reconstrucția formațiunii. 

„Am pierdut, în cinci ani, peste un milion de voturi. Şi, în loc să facem o evaluare corectă a ce am greşit, de fiecare dată am primit scuze din partea conducerii. În loc să fim un partid învingător, suntem azi un partid care caută să se victimizeze – uneori într-un mod ridicol. În 2007, ne-am lăudat că am avut mai multe voturi decât PD, deşi ei împreună cu PLD au făcut un grup parlamentar mai mare decât noi. În 2008, ne-am scuzat că sistemul electoral ne-a luat victoria, deşi am avut mai multe voturi. Iar în 2009 ne-am scuzat că am fost atacaţi energetic” , susţine politicianul.

„Eu propun acest proiect şi candidez pentru Preşedinţia PSD, pentru ca partidul nostru să redevină cel mai important partid din România, un partid care câştigă alegeri şi nu care se scuză” , a declarat Năstase.

Adrian Năstase susţine că analiza ultimilor ani este una tristă, PSD devenind un actor de rangul al doilea pe scena politică din România, riscând să retrogradeze pe poziţia a treia.

„Analiza ultimilor ani este tristă. Partidul Social Democrat a devenit un actor de rangul al doilea pe scena politică din România, iar riscul este de a retrograda pe poziţia a treia. Suntem în situaţia de a fi prinşi captivi între două fronturi, încercând să facem faţă atacurilor PD-L şi să ţinem piept concurenţei dinspre PNL pentru întâietate în opoziţie. Partidul nostru a intrat într-o „zonă gri”. Stânga românească se află strânsă ca într-o menghină între dreapta populistă, reprezentată de partidul prezidenţial, şi dreapta liberală promovată de PNL”. se arată într-o bucată din programul lui Năstase de atunci, pe care social – democratul îl vede ca fiind bun de implementat și în prezent” , a menţionat fostul preşedinte PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.