Rusia refuză să permită transferul lui Aleksei Navalnîi la un spital din Germania

0

Un avion medical a plecat din Germania vineri dimineaţă pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnîi din Siberia, unde opozantul rus se află într-un spital la reanimare, a informat presa germană, citată de France Presse.

Medicul-şef de la spitalul din Siberia unde este tratat opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a declarat vineri că acesta a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută, informează Reuters.

Doctorul Aleksandr Murahovski de la spitalul din Omsk unde este internat Navalnîi a mai spus că pe hainele şi degetele acestuia au fost găsite urme de substanţe chimice industriale.

Situația liderului opoziției din Rusia se complică. În urmă cu doar câteva minute medicii ruși au declarat că nu au găsit otrăvuri în analizele lui Alexei Navalnîi, informează agenția de presă Interfax.

„Otrăvurile și urmele lor în sânge și urină nu au fost identificate”, a declarat medicul șef adjunct al spitalului, Anatoly Kalinichenko.

De asemenea, medicul a adăugat că cercetările și consultările cu colegii săi din Moscova nu permit să spună că a fost otrăvit.

„Diagnosticul otrăvire este undeva în subcortexul nostru, dar nu credem că pacientul a suferit de otrăvire”, a spus Kalinichenko.

În plus, el a spus că medicii au putut să-l diagnostice pe Navalnîi, dar nu au putut divulga informația în public.

„În urma tratamentului, avem un diagnostic complet. Din păcate, nu vă pot spune acest lucru, dar a fost adus la cunoștința soției și fratelui meu „, a spus Kalinichenko.

El a mai spus că starea opoziționistului este încă instabilă și că este inadecvat să vorbim despre posibilitatea transportului acestuia.

Avionul a părăsit Nurnberg (sudul Germaniei) la ora 3.11 (1.11 GMT), potrivit cotidianului Bild.

Preşedintele ONG-ului german Cinema for Peace, care a efectuat deja o operaţiune similară cu un membru al grupului de opozanţi Pussy Riot în 2018, a dat anterior asigurări că Spitalul de Caritate din Berlin este pregătit să-l primească pe Aleksei Navalnîi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.