Băsescu le strică calculele lui Firea și Dan la Primăria Capitalei. Când buturuga mica (PMP) răstoarnă carul mare (PNL-USR PLUS)!

0

Au apărut pe piață, pe surse, sondaje intermediare privind alegerile din Capitală. Liberalii vor fi marii perdanți ai alegerilor din București. Urmați, îndeaproape, de USR-PLUS. Candidaturile comune PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei și la primăriile de sector nu conving. Spre exemplu, la sectorul 2, Radu Mihai este creditat cu doar 15 %, find pe locul trei după Popescu și Onțanu, la sectorul 4, Simona Spătaru are doar 13 % și nici Moraru de la sectorul 3, Băcanu de la sectorul  5 și Ciucu de la sectorul 6 nu se simt foarte bine!

Marea alianță îndreptată împotriva PSD în Capitală, anunțată cu mare tam-tam, se anunță un uriaș fiasco. Din păcate, în politică, dacă aduni mere cu pere rezultatul va fi surprizător. Uriașa gafă a liderilor PNL respectiv USR-PLUS de a aduna, strict matematic, voturile USR-PLUS și cele ale PNL din Capitală, și de a considera că un candidat, indiferent de numele său, va capta voturile celor trei partide arată un amatorism electoral greu de înțeles.

Intrarea în cursa pentru Primăria Capitalei a lui Traian Băsescu dă peste cap calculele electorale ale lui Nicușor Dan respectiv Gabriela Firea. Creditat deja în unele sondaje comandate de PSD cu 17%, iar în altele marca PNL, cu 21%, Băsescu are experiența și resursele necesare de a crește exponențial. Mai mult, în București, PMP este creditat deja cu un scor de 12 %. Și se află în creștere. Considerat de unii cu șansa a treia, fostul președinte, provoacă deja coșmaruri echipelor din jurul lui Nicușor Dan și Gabriela Firea. O singură dezbatere în trei poate răsturna definitiv calculele electorale în București în favoarea lui Băsescu. Dar, oare, vor accepta Firea și Nicușor Dan vreo dezbatere televizată cu soluții/propuneri/argumente? Am serioase dubii în acest sens..

Mulți lideri liberali au înțeles, astăzi, uriașa greșeală a eliminării PMP din ecuația anti-PSD. Nu numai la Primăria Capitalei, dar și la primăriile de sector, unde competitivii candidați ai PMP pot produce surprize. O garnitură de candidați credibili, incisivi, bine pregătiți, care pot oferi soluții alternativă la dezastrul administrațiilor PSD.

O uriașă bilă albă pentru Eugen Tomac. Un lider politic tânăr care a acumulat, însă, în ultimii ani o experiență consistentă. Și care nu s-a dus cu „căciula în mână” pentru a fi primit la negocierile care l-au exclus în lipsă și nu a făcut nici tam-tam în urma refuzului PNL-USR-PLUS de a coopta (și) PMP în alianța împotriva PSD din Capitală. Ba mai mult, a strâns rândurile partidului și a reacționat ferm aruncând în luptă, în tată țara, mii de candidați competitivi.

Astăzi, PSD începe să spere în Capitală. Doar pe fondul uriașei gafe a PNL. O întrebare se pune, însă, mai abitir decât oricând: cine va deconta eșecul liberalilor din Capitală? Vom vedea, după 27 septembrie, campioni mondiali la fuga de răspundere. La rândul său, Dan Barna va fi executat de propriul partid.

Singurul castigator va fi PMP. Scrutinul din 27 septembrie va fi un nou test castigator pentru echipa lui Eugen Tomac care va propulsa partidul spre o reintrare și în viitorul Parlament!

Dar, să nu uităm, nu este prima data când “binevoitorii” au cântat, înainte de luptă, “prohodul electoral al PMP” și au sfârșit în a-și vedea propria neputință electorală…

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.