Ce reproșează Ponta noii conduceri a PSD…

0

Victor Ponta este de părere că economia României se află într-o stare mult mai proastă decât se afla în 2009. Invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1TV, liderul Pro România a atras atenţia că împrumuturile de la FMI, deşi au o dobândă foarte avantajoasă, vin cu condiţii greu de îndeplinit. De asemenea, Ponta s-a referit şi la noua conducere a PSD, atrăgând atenţia asupra faptului că este un mare minus faptul că din noua echipă PSD nu face parte niciun economist.

Victor Ponta este de părere că, din punct de vedere economic, datele României arată mult mai prost decât în 2009.

„Din punct de vedere economic, datele României în acest moment arată mult mai rău decât în 2009. Avem deficit bugetar, deficit de cont curent, scăderea producţiei industriale. Toată lumea zice că din cauza pandemiei. Sigur, asta se întţmplă în toată lumea. România oricum venea pe un sistem slăbit pentru că, în ultimii ani, guvernele domnului Dragnea, fie că era vorba despre Guvernul Dăncilă, sau despre Guvernul Tudose sau despre Guvernul Grindeanu, n-au mai emr pe reforme structurale, ci au cheltuit banii.

A venit Guvernul Orban care s-a apucat de acelaşi lucru. În ianuarie, februarie, chiar şi martie, domnul Orban zicea că sunt bani la buget pentru pensii. Legea alocaţiilor e legea PNL-ului, doar că acum PSD-ul le-a dat-o înapoi. S-a mers pe aceeaşi direcţie şi acum tot ce s-a amânat s-a amânat pentru la anul. N-o să se dea nimic nici la anul. Dacă nu-ţi salvezi acum economia, la anul o să ai şi mai puţini bani”, a atras atenţia fostul premier, Victor Ponta.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că împrumuturile mai pot fi făcute acum doar de la FMI, întrucât băncile dau împrumutturi cu rate din ce în ce mai mari, dar că FMI impune nişte condiţii greu de îndeplinit.

Referitor la noua conducere a PSD-ului, Victor Ponta i-a găsit un singur neajuns:

Noua conducere nu trebuie să-mi placă mie. Eu sunt Pro România şi mi-e foarte bine. dacă îmi plăcea conducerea, mă reînscriam în PSD. Ce-şi aleg ei treaba lor. Nu văd economişti în echipa asta, care să spună, uite, nu e bine ce face PNL-ul, vine PSD-ul cu un plan. Domnul Ciolacu nu cred că se pricepe la economie, Dl Grindeanu… mă bucur că e acolo, Dâncu la fel, doamna Firea e primar. Ei nu au o echipă economică„, a subliniat liderul Pro România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.