Coreea de Nord respinge speculațiile privind starea de sănătate a lui Kim Jong Un

0

Imagini cu liderul de la Phenian au apărut în media locale după speculațiile privind starea sa de sănătate. Marți, Kim Jong Un a prezidat o reuniune consacrată coronavirusului şi ameninţării unui taifun, relatează agenţia oficială KCNA. În ultimele zile au circulat zvonuri că dictatorul s-ar afla în comă, informează Realitatea.net.

La reuniunea respectivă, liderul de la Phenian a evidenţiat unele lacune în eforturile de prevenire a transmiterii virusului şi a cerut măsuri mai dure, relatează KCNA. Cotidianul Rodong Sinmun a difuzat, de asemenea, imagini de la reuniune, în care se vede cum Kim, îmbrăcat în alb, se adresează anturajului său. La întâlnire s-a discutat şi despre măsurile necesare pentru protejarea populaţiei şi a recoltelor, în contextul venirii taifunului Bavi, săptămâna aceasta.

Până acum, Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de infectare cu Sars-Cov-2. După apariția epidemiei în China, Phenianul de închis rapid frontiera. O epidemie de mare amploare ar fi dezastruoasă în această ţară în care infrastructura de sănătate este cunoscută ca fiind insuficientă.

Speculațiile privind starea de sănătate a lui Kim Jong Un au pornit de la informația conform căreia Agenţia de spionaj din Coreea de Sud i-ar fi informat pe parlamentari, într-o şedinţă cu uşile închise, cu privire la un nou sistem de guvernare pe care Kim pare să îl fi creat. În această formă, liderul de la Phenian ar împărți autoritatea şi responsabilitatea cu unii oameni de încredere. Ulterior, un fost consilier al defunctului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung a afirmat, pe Facebook, că dicatorul ar fi în comă, fără a prezenta însă vreo dovadă.

Întrebări despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un au apărut încă din primăvară, când nu a fost văzut trei săptămâni. În media oficiale nu a apărut nicio fotografie cu liderul de la Phenian din timpul manifestărilor din aprilie, organizate pentru aniversarea naşterii bunicului său, Kim Ir-sen, cel mai important eveniment din calendarul politic nord-coreean.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.