Demitere șoc la vârful MAI. Chestorul Cătălin Ionița nu mai este șeful DGA!

0

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, după ce Direcția Generală Protecție Internă (DGPI), serviciul de informații al MAI, i-a blocat avizul ORNISS, conform Ştiripesurse.

Cătălin Ioniță a fost pus la dispoziţie, după ce DGPI a transmis o informare către ORNISS, iar avizul nu a mai fost emis. Fără acces la informaţii clasificate, chestorul Cătălin Ioniţă nu mai poate conduce Direcția Generală Anticorupție (DGA), precizează Ştiripesurse.

Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) oferă certificate de acces la informații clasificate.

Cătălin Ioniță a condus Poliția Română, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Despescu, actual secretar de stat în MAI. Între cei doi au mai existat conflicte. Despescu a vrut să mute componența de prevenție de la DGA la Minister, ceea ce ar fi echivalat cu o desființare a Direcției, însă Ioniță s-a opus.

În iulie 2018, Cătălin Ioniță a fost acuzat de procurorii DNA că pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici. În septembrie 2019, DNA a clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.