Tânărul Andrei Carabelea, soluția câștigătoare a liberalilor la Piatra Neamț!

0

Când spui Piatra Neamț spui „orașul de sub Pietricica”. Orașul marelui scriitor Calistrat Hogaș, al inegalabilei actrițe Florina Cercel, al altor sute de personalități care s-au născut, au trăit și au dus, în întreaga țară și nu numai, faima municipiului Piatra Neamț. Clasa politică a rămas, cu prea puține excepții, repetentă în fața nemțenilor. Prea multe promisiuni, prea multă demagogie, prea mult dispreț la adresa zecilor de mii de alegători din municipiu.

În ultimii ani, din păcate, muncipiul Piatra Neamț s-a remarcat doar prin isprăvile controversatului baron pesedist, Ionel Arsene, jupânul județului Neamț. Ionel Arsene, cel care ocupă, încă, funcție de președinte al Consiliului Județean Neamț, a devenit celebru prin „prietenia la cataramă” cu fostul lider suprem al PSD, condamnat, astăzi, la trei ani și jumătate de închisoare, Liviu Dragnea. Și prin numirea/susținerea „celebrului” Andrușcă în fruntea Ministerului Economiei. Prin susținerea totală a lui Dragnea, Arsene a primit puteri uriașe în partid și implicit în Neamț și nu numai. Un veritabil „tătuc” al unui județ strivit între orgolii politice, tunuri financiare și politizare excesivă.

Din nefericire pentru politicienii care se cred aleși pe viață, la fiecare patru ani, vine scadența. Scadența electorală. Iar alegerile locale din 27 septembrie reprezintă ocazia prielnică pentru ca fiecare politician să primească răsplata cuvenită.

Și cum Ionel Arsene vrea încă patru ani la conducerea Consiliului Județean Neamț, este evident că acesta vizează și controlul total al Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Și l-a adus, drept candidat, pe cine altcineva decât pe fostul său protejat, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a candida, din partea PSD, la Primăria Piatra-Neamț.

După cum cunoscătorii știu, Răzvan Cuc și-a dorit mereu să fie protejat de un lider puternic. Și inițial s-a aciuat la Giurgiu, sub protectoratul lui Niculaie Bădălău, mare baron pesedist de Giurgiu. Care, la rândul său, a vorbit cu Liviu Dragnea, și iată cum Răzvan Cuc a ajuns ministrul Transporturilor în Guvernul Grindeanu. Bun! Credeați oare că prietenia dintre Bădălău și Cuc va dura așa de mult? Nici vorbă! Răzvan Cuc a încercat să se distanțeze de protectorul său iar Bădălău l-a schimbat din funcție! Dar lucrurile nu puteau rămâne așa pentru Cuc care s-a reorientat rapid spre filiala PSD Neamț, condusă de Arsene, prietenul la cataramă al lui Dragnea. Iar Răzvan Cuc a redevenit ministrul Transporturilor, ca membru al PSD Neamț! Nici nu puteau rămâne autostrăzile României fără un cârmaci atât de iscusit!

După „dezamăgirea” Dragoș Chitic, actualul primar al municipiului, care va candida pentru un nou mandat din partea PMP, a venit timpul ca locuitorii din Piatra Neamț să-și spună, răspicat, punctul de vedere. Prin Vot. Este greu de crezut că variantele Chitic sau Cuc, în ciuda unor companii financiare opulente, pot reprezenta soluția așteptată de cetățenii din Piatra Neamț.

Soluția anunțată de liberali, aceea a aruncării în lupta electorală a lui Andrei Carabelea,  un tânăr cunoscător al realităților orașului, implicat, competent și dornic să miște lucrurile în direcția dorită de locuitori, se potrivește, parcă că o mănușă, pentru Piatra.

Andrei Carabelea are uriașul avantaj al tinereții. Al unui program bine articulat, pliat pe nevoile municipiului. Andrei Carabelea vrea un oraș în care toți cetățenii să fie respectați, vrea locuri de joacă moderne și îngrijite, vrea o administrație aflată în slujba cetățeanului, vrea piețe agro-alimentare în care producătorii locali să își poată expune și vinde produsele în condiții bune și să nu fie umiliți în căldură sau frig, praf sau umezeală…

Pariul lui Andrei Carabelea este unul în care câștigători vor fi locuitorii din Piatra Neamț. Ce este mai important pentru un edil decât să își dorească „ca despre Piatra să se vorbească în toată țara, așa cum se vorbește de Oradea, Cluj sau Alba Iulia”.

Împreună cu o echipă puternică și deschisă către cetățean, Andrei Carabelea, este decis ca

toate proiectele gândite, din programul local de guvernare, să aibă în vedere creșterea calității vieții pietrenilor:

-Educație de calitate la cea mai apropiata școală din cartier.
-Servicii medicale de bază gratuite pentru toți locuitorii orașului.
-Un oraș în care să își facă plăcere să te plimbi.
-Respect pentru oameni în relația cu instituțiile – fără cozi și fără plecăciuni în fața funcționarului.

“Urmează săptămâni frumoase și complicate, dar știu că mergem în direcția potrivită. Împreună!”, a precizat tânărul candidat al liberalilor în Piatra Neamț.

Atragerea fondurilor europene, prea mulți ani neglijată la Piatra Neamț, reprezintă o prioritate pentru Andrei Cabelea cel care a înțeles necesitatea atragerii acestor fonduri.

Într-o luptă (financiară) inegală cu Arsene (cel care controlează cu mână de fier județul Neamț) și protejatul său Cuc, între opulență și decență, între noi promisiuni goale și proiecte viabile, între un trecut compromis și un prezent demn, locuitorii din Piatra vor avea cuvântul decisiv.

Andrei Carabelea și Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la CJ Neamț, cel care îi va întrerupe dominația lui Arsene la Neamț, vor reda, sunt convins, demnitatea nemțenilor. Pentru că, astăzi, oamenii pot face, cu ușurință diferența, între prietenii interesați ai lui Dragnea, care au demonstrat cu vârf și îndesat ce pot, și cei care doresc cu adevărat să ducă Neamțul în direcția cea bună!

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.