Ministrul Tătaru avertizează în privința transmiterii mai mari a COVID-19, în rândul elevilor, după începerea școlilor!

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus în următoarea perioadă, dar, cu toate acestea, apreciează că spitalele pot face faţă unei astfel de situaţii. De asemenea, Nelu Tătaru a mai declarat că va fi evaluată inclusiv capacitatea spitalelor de pediatrie de a primi şi trata pacienţi cu COVID-19, având în vedere că începe anul şcolar şi este posibilă o transmitere mai mare în rândul copiilor.

„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical”, a declarat ministrul Sănătăţii vineri, la Sfântu Gheorghe.

Nelu Tătaru a afirmat că evaluarea capacităţii din secţiile de Terapie Intensivă „rămâne primordială” pentru autorităţile din domeniul sănătăţii.

„Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută”, a mai precizat Tătaru.

În contextul în care urmează să înceapă noul an şcolar pe 14 septembrie, Nelu Tătaru a anunţat că autorităţile sanitare vor face o evaluare a spitalelor de pediatrie, pentru a se cunoaşte capacitatea acestora de a trata copii infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Ministrul Sănătăţii spunea joi că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, cu toate că joi a fost raportat un număr de 1.504 cazuri noi de COVID-19, raportat la 25.000 de teste.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.