Ministrul Tătaru se teme de o nouă „explozie” a cazurilor de COVID-19 în luna septembrie!

Share:

Ministrul Sănătăţii,Nelu Tătaru, spune că autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus în următoarea perioadă. Ministrul avertizează că urmează o lună grea în privința gestionării pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a explicat că luna septembrie va fi una destul de grea, în care se vor redeschide restaurantele, teatrele şi cinematografele, dar va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.

„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere.

Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical”, a declarat ministrul Sănătăţii vineri, la Sfântu Gheorghe.

Ministrul Sănătății a adăugat că evaluarea capacităţii de terapie intensivă „rămâne primordială” pentru autorităţile din domeniul Sănătăţii.

„Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.