Dezvăluiri incendiare: Trump a vrut să iasă din NATO!

John Kelly, fostul şef al cabinetului Casei Albe, a afirmat că cererile lui Donald Trump sunt greu de refuzat, astfel că acesta a declarat că este ca şi cum ai săruta o drujbă. Aceste informaţii vin în urma unei noi cărţi scrise de corespondentul New York Times, Michael Scmidt, câștigător al premiului Pulitzer relatează Business Insider.

Rezumatul cărții „Donald Trump versus Statele Unite: În interiorul luptei de a opri un președinte”, care urmează să apară marți, o descrie drept povestea președintelui american și a „oficialilor din guvernul său care au încercat să îl oprească”.

„Kelly le-a spus altora că Trump a vrut să se comporte ca un lider autoritar și a trebuit ținut în frâu și informat în mod repetat repetat cu privire la ceea ce poate și ceea ce nu poate să facă în legal”, afirmă cartea, potrivit Axios, scrie Hotnews.ro.

Analogia cu drujba a fost relatată într-un articol Axios cu privire la carte potrivit căruia „Kelly a afirmat că să trebuiască să îi spui nu lui Trump e ca și cum ai săruta o drujbă”.

„Pe lângă problemele de legalitate, Kelly le-a relatat altora că una din cele mai mari dificultăți cu care s-a confruntat în relația cu Trump a fost să îl oprească să iasă din NATO – o măsură cu care Trump a amenințat în mod repetat dar pe care nu a pus-o niciodată în practică, mutarea reprezentând o ruptură seismică în sistemul de alianțe american și un cadou extraordinar pentru Putin”, potrivit cărții.

Kelly, un fost general al Pușcașilor Marini, a fost secretarul departamentului de securitate internă înainte de a deveni șeful de cabinet al lui Donald Trump, poziție pe care a ocupat-o între iulie 2017 și ianuarie 2019. Plecarea sa a venit după publicarea mai multor informații potrivit cărora acesta și președintele american nu mai vorbesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.