Umilință totală pentru PSD. Moțiunea de cenzură nu a întrunit corumul necesar pentru a fi votată!

0

Zi de foc pentru Guvernul Orban. Moțiunea de cenzură depusă de PSD nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi votată.  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că nu s-a întrunit cvorumul pentru a se dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, motiv pentru care şedinţa a fost închisă. 

În sală au fost doar 226 de parlamentari, lipsind încusiv doi senatori şi trei deputaţi ai social democraţilor. Nu au fost în sală din partea PSD senatoarele Paţurcă Roxana Natalia şi Carmen Dan, dar nici deputaţii Cătălin Rădulescu, Adrian Tudor şi Dan CIocan.

”Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moțiunea de cenzură. Vom lua o decizie politică și vă vom anunța. În două zile vom avea birou politic la partid. Vom programa un nou vot”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței.

Între timp, președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii formațiunii se vor prezenta la votul privind moțiunea de cenzură, dar nu vor vota. Imediat după acest anunț, președintele PSD Marcel Ciolacu a purtat negocieri cu Hunor, în speranța că îl va determina să voteze moțiunea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus, Ciolacu adăugând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu, şef al Camerei Deputaţilor, a spus: „Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (…) Nu e niciunul bolnav”.

Potrivit premierului Ludovic Orban, preşedintele PNL, moţiunea de cenzură este „un act de iresponsabilitate”, în condiţiile în care actualul guvern se confruntă, în ultimele luni, „cu provocări fără precedent”. El a adăugat că, personal, i-ar spune „poţiune de cianură”.

„Avem o criză sanitară, avem o criză economică şi domnul Ciolacu insistă să avem şi o criză politică. Cum rezolvă căderea Guvernului numărul de paturi ATI? Cum face o moţiune de cenzură deficitul să scadă? Cum crede PSD că are căderea morală să decidă cine trebuie să guverneze România, după ce au lăsat în urmă dezastrul pe care îl ştim cu toţii?”, a scris Barna pe Facebook.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că această iniţiativă este „o mişcare sinucigaşă pe care o propune PSD” în actualul context sanitar, economic şi social.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.