Ministrul Cîțu le dă peste nas contestatarilor săi: ”Revenirea în V a economiei – o certitudine!”

Share:

Ministrul Economiei – Florin Cîțu spune că revenirea în V a economiei este o certitudine. Ministrul Cîțu consideră că acest scenariu a fost posibil pentru că liberalii au avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei.

”Revenirea în V a economiei – o certitudine.

Am promis și am livrat.

Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici.

Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți.

În perioada de criză am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanțe (după 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni -24.7 miliarde lei).

Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și respobnsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani.

După 8 luni de zile, în plina criza economica, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanta de a SCĂDEA dobânzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro.

Vom face totul, că și până acum, ca economia României să fie cât mai puțin afectată de cea mai mare criza economică globală din ultima sută de ani.

Promises made, promises kept.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Apreciați că este evident că oculta infracțională din care nu ar putea fi excluși, Isărescu, Băsescu, Pașcu, etc., au înstrăinat rezerva de aur pentru a acoperi datoriile lui Sorors către Banca Angliei, bun public ce nu poate fi înstrăinat în mod legal și constituțional, pentru a obține funcții și beneficii personale, Liviu Dragnea care nu s-a manifestat ca vreun om al rușilor, fiind pus în închisoare după ce a votat , controlând majoritatea parlamentară, legea repatrierii aurului, iar la pierderea majorității parlamentare fiind trimis în închisoare, așa cum afirmă Mircea Pașcu, pentru comportament rău, o „infracțiune” nereglementată de Codul Penal, ?
    Sunteți de părere și că Ministrul de Finanțe ar trebui să fie interesat de modul de gestionare al rezervei de aur, fiind bun public, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.